Gå til sidens hovedinnhold

- Ranerne hadde informant

Politiet og sikkerhetssjefen på Landvetter tror ranerne må ha fått informasjon om verditransporten fra en ansatt på flyplassen.

Mens passasjerene gikk av flyet, gikk minst fire ranere løs på valutaforsendelsen i lasterommet. Trolig har de kommet seg unna med millionverdier i form av sedler som skulle til svenske banker og vekslingskontorer.

Kjente til valuta-transport
Sikkerhetssjef Dan Larsson på Landvetter er overbevist om at ranerne som slo til mot London-flyet tirsdag har hatt hjelp fra en utro tjener på flyplassen.

- Jeg vurderer det som svært usannsynlig at de ikke skulle hatt det, sier han til Aftonbladet.se.

Han sier ranerne må ha hatt informasjon om at det var en verditransport med dette flyet. De må også ha kjent til hvordan slike verditransporter håndteres.

Etterlot seg mystisk veske
Ranerne etterlot seg en veske som politiet valgte å se på som en mulig bombe. Utenlandsterminalen ble sperret av og evakuert etter ranet. Vesken ble røntgenfotografert og skulle ved 21.30-tiden tirsdag kveld sprenges.

Klappjakten på ranerne foregikk tirsdag med store politistyrker. Ingen er pågrepet.

Lammet flytrafikken
All utenlandstrafikk til og fra Gøteborg var lammet i lang tid etter ranet. Først ved 21-tiden ble det åpnet for de første utenlandske ankomstene, men flytrafikken vil neppe være i normalt gjenge før etter midnatt, opplyser TV 2s reporter Sonja Skeistrand.

Ligner på Arlanda-kupp
Politiet ser flere likhetstrekk med Landvetter-ranet og ranet på Arlanda i juli 2002. Der kom ranerne seg unna med over 40 millioner svenske kroner.

-Men utbyttet er ikke på langt nær så stort som i Arlanda i 2002, sier Johan Bergström, regionsjef for Securitas, til det svenske nyhetsbyrået TT.

Sporene stanser på E20
Ranerne kom seg raskt unna i en rød jeep. Etter noen kilometer byttet de fluktbil og stakk den første i brann. De fortsatte i en Volvo som også ble funnet brennende. Etter dette forsatte ranerne mot Göteborg i en annen bil, som ble funnet klokka 13.46. Politiet tror ranerne tok seg ut på E20, men der stanser også sporene, skriver Expressen i sin nettutgave.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken