Gå til sidens hovedinnhold

Rangers-stjernen pepet ut av sine egne

Ny katastrofekamp av New York Rangers' best betalte spiller.

NY RANGERS – PITTSBURGH 2-4 (1-3 i kamper):

NEW YORK (Nettavisen): Tidlig i tredje periode av sluttspillkampen mot Pittsburgh Penguins, fikk New York Rangers' stjernespiller Rick Nash høre hva fansen virkelig mener om måltørken til lagets best betalte spiller.

Idet Nash mottok pucken, reiste publikum seg på tribunen og buet på kanadieren.

Rick Nash har ennå til gode å score i årets sluttspillet. Det er ikke godt nok for en spiller som tjener 7,8 millioner dollar i året.

Nash er 29 år og under kontrakt ut 2018-sesongen. Det betyr at hvis Rangers skal ha noe håp om å vinne Stanley Cup i nær fremtid, må Nash prestere.

Etter kampen fikk Nash spørsmål om de siste kampene har vært den mest stressende perioden han har hatt i karrieren.

- Ja, med god margin. Det er veldig frustrerende, svarte Nash.

Nash noterte seg for 26 mål og var med det lagets toppscorer i grunnspillet, selv om også dette er lavt for en spiller med hans lønn. I sluttspillet har det stått bom fast. For spillere som Nash er det produksjonen i sluttspillet som gjelder.

Det vet Nash også selv.

- Det spiller ingen rolle hva du gjør i grunnspillet, det eneste som teller er hva du gjør i de øyeblikkene det gjelder som mest. Det er åpenbart at jeg sliter akkurat nå, sier Nash, som har flest skudd av samtlige Rangers-spillere i sluttspillet.

Stanley Cup

Da Nash ble hentet til Rangers foran 2012/2013-sesongen ble han «hypet» opp som den siste biten i puslespillet. Året før var Rangers tapende semifinalist i NHL-sluttspillet, og da general manager i Rangers, Glen Sather, gjorde en byttehandel med Columbus Blue Jackets for å skaffe seg kanadieren, trodde mange at blåtrøyene endelig skulle løfte seg opp på det høyeste nivået.

Rangers ga opp Brandon Dubinsky og Artem Anisimov for å skaffe seg Nash, og senere valgte Glen Sather å prioritere Nash foran Marian Gaborik. I ettertid har Dubinsky og Anisimov gitt Blue Jackets et stort løft, mens Gaborik er nåværende toppscorer i sluttspillet med seks mål for Los Angeles Kings.

Hans norske lagkamerat, Mats Zuccarello, mener det er urettferdig å rette så mye kritikk mot Nash.

- Han jobber hardt og har gjort mye. Vi kan ikke sette alt presset på ham, sier Zuccarello til Nettavisen.

Se høydepunktene fra forrige kamp her (video med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Zuccarello har rett i at Nash ikke står alene med ansvaret for at Rangers kan ryke ut av sluttspillet allerede natt til lørdag. Det var en kollaps i alle deler av laget som gjorde at Penguins kunne spasere til 3-1-ledelse i kamper.

Men det var Nash som skulle være nøkkelen til Rangers sin første Stanley Cup-triumf siden 1994. I stedet blir han buet.

Feilpasning

I den fjerde sluttspillkampen kom Nash i fokus for en grov feil som viste seg å bli avgjørende. I overtall sendte han en feilpasning som førte til at Pittsburgh tok tilbake ledelsen og beholdt den til sluttsignalet gikk.

- Jeg prøvde å sende en pasning til (Derek) Stepan. Det er lett å si dette i etterkant, men jeg skulle nok ikke ha gjort det, sier Nash.

For lagkameratene er det hardt å se at Nash sliter.

- Det er tøft. Rick er et menneske og han prøver sitt beste. Dette er en tøff liga. Det er ikke bare å score selv om både fansen og mediene krever det, sier Brad Richards.

Rangers spiller sin neste kamp mot Pittsburgh Penguins natt til lørdag. Hvis Pittsburgh vinner, er Rangers slått ut og Penguins går videre til neste runde. Hvis Rangers vinner, blir det en ny kamp i Madison Square Garden.

Kommentarer til denne saken