WASHINGTON - N.Y. RANGERS 2-1 (3-1 i kamper):

Grunnserien i National Hockey League (NHL) består av 82 kamper og er derfor en god målestokk på hvilke lag som holder høyest nivå. Ingen var bedre enn New York Rangers denne sesongen.

Likevel er Rangers på vei ut av sluttspillet allerede i andre runde, etter at Washington Capitals natt til torsdag vant 2-1 i den amerikanske hovedstaden og tok ledelsen 3-1 i kamper.

Nå er Rangers bare ett tap unna en høyst ufrivillig ferie.

En del av forklaringen er at Mats Zuccarello er skadd og ikke har spilt noen av kampene mot Washington.

- Mats Zuccarellos fravær er mest synlig foran Capitals' mål og i forechecken. Han er en utrettelig forechecker og får i gang motoren til Rangers på en måte som få andre klarer, sier Pat Leonard i New York Daily News til Nettavisen.

Zuccarello pådro seg en hjernerystelse i den siste kampen mot Pittsburgh Penguins i første runde. Det er uvisst når han kan spille ishockey igjen.

- Spesielt mot et så godt defensivt lag som Washington, har ikke et lag råd til å miste playmakeren sin på grunn av skade, slik Rangers har gjort med Zuccarello, forklarer Leonard.

Washington har virkelig vært bra defensivt mot Rangers. Keeper Braden Holtby reddet 29 av 30 skudd natt til torsdag, mens lagkameratene hans blokkerte 25 andre skudd.

New York Rangers scoret 3,1 mål per kamp i grunnserien, godt hjulpet av Zuccarellos 49 målpoeng på 78 kamper, men broadwaylaget har bare satt pucken i mål 1,25 ganger per kamp mot Washington.

- Zuccarellos fravær burde ikke være en unnskyldning for at Rangers eventuelt taper denne serien, men han er en av deres beste spillere, så det skader laget at han ikke kan spille, konstaterer Pat Leonard overfor Nettavisen.

Det er tydelig at Rangers-spillerne er frustrerte etter sitt tredje tap på fire kamper mot Washington.

- Vi spiller ikke dårlig. Vi spiller god hockey, men vi har scoret mål uten problemer hele sesongen og nå gjør de det veldig vanskelig for oss. De blokkerer alt. De er i veien for skuddene våre. Jeg føler det som at de har et svar på alt, sier Derick Brassard, som ga Rangers ledelsen 1-0 natt til torsdag.

Målet hans ble ikke mer enn en svært mager trøst, ettersom Andre Burakovsky scoret to ganger for Capitals.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay):