Gå til sidens hovedinnhold

Ranheim i akutt pengekrise

Snart kan de bli nødt til å løse spillerne fra kontrakten for å redde klubben.

Ranheim har i hele år slitt med økonomien. Forrige uke ble de derfor nødt til å kutte spillerlønningene med 25 prosent, og nå er situasjonen blitt enda verre.

- Vi sliter med likviditeten, og har leverandørgjeld vi sliter med å betjene. Det mest prekære er å utbetale lønn og utgifter til daglig drift, sier daglig leder Brynjar Aune til Nettavisen.

Ranheim har siden 2007 fått utviklingsmidler fra Rosenborg, via dekte kostnader på trener- og spillersiden. Den støtten har ikke Rosenborg valgt å forlenge.

- Vi har vært i tett dialog de siste månedene for å finne en løsning, men kom ikke i mål. Det gjør at vi nå har dårlig likviditet, og mangler driftsmidler på kort sikt. Vi er inne i en tøff prosess, men velger å se positivt på det. Det har vært mange positive bidrag de siste døgnene, og vi ser at det er vilje blant samarbeidspartnere og støttespillere, og det gjør at vi ser lyst på situasjonen, forteller Aune.

- Må ha kapital
Men klubben står nå i fare for å rakne, hvis de ikke skaffer midler innen kort tid.

- Vi må ha kapital i løpet av noen få uker, det er det ikke tvil om. Men fra å ha vært nedbrutt for et par dager siden, er optimismen tilbake for fullt. Spillerne har vært tålmodige, og skal ha all honnør. Spillerne ønsker også å bidra til å skaffe inntekter, og de har kommet med forslag for inntektsbringende arbeid, sier Aune.

- Er det så ille at dere kan bli slått konkurs innen få uker?

- Det verste som kan skje, hvis vi ikke klarer å innfri våre forpliktelser, er at spillerne kan få muligheten til å bryte kontrakten med klubben. Hvis laget vårt rakner, så rakner mye av grunnlaget for å kunne satse i Adeccoligaen. Da må klubben ta en vurdering, og kanskje bygge oss ned, før vi eventuelt gjør noen steg opp. Men vi skal skaffe midlene som er nødvendige, sier Aune til Nettavisen.

- Ikke brukt ordet konkurs
Han forteller at klubben er i tett dialog med kreditorer, for å finne en løsning som gjør at klubben kan satse videre mot opprykk til Tippeligaen. Slik det er i dag, må de kutte ned på ting i den daglige driften, som for eksempel å kjøre buss til bortekamper i stedet for fly.

- Hvis kreditorene våre kjører hardt på, så får vi en utfordring. Men vi har ikke brukt ordene konkurs på Ranheim ennå, og har ikke tenkt til å gjøre det. Vi er veldig motiverte til å få dette til å fungere, alle som er knyttet til denne klubben, sier han.

- Ligger på feltseng
- Hvor mye penger trenger dere, og hvor kjapt trengere dere det?

- Den siste uka har vi gått gjennom budsjettet for det resterende året, og har kjørt et kostnadskutt på én million. Spillerne gikk ned 25 prosent på en lønn som er i alle målestokker er lav fra før, i tillegg til at vi har brukket ned budsjettet. Vi har sagt opp leiligheten til treneren vår (Aasmund Bjørkan), han bor i Bodø men har leilighet i Trondheim, og han ligger på feltseng her nå. Alle bidrar, sier Aune.

- Bærer dere nag til Rosenborg for at dere har kommet i denne situasjonen?

- Vi bærer ikke nag, vi er en selvstendig klubb og vi skal ha et godt samarbeid med Rosenborg i årene som kommer. Vi er enige på mange punkter. Situasjonen er krevende i Rosenborg også nå, og de må tenke på seg selv. Det er kun vår egen feil at vi er der vi er, påpeker Aune.

Han har ikke innstilt på å tape kampen mot økonomien, og velger heller å se på situasjonen slik:

- Overskriften din kan være: Én million skiller Ranheim fra å være i Tippeligaen i 2013, sier han og ler.

Nettavisen har ikke fått noen i Rosenborg i tale torsdag kveld, men til VG sier styreleder Ivar Koteng følgende:

- Vi vil gjerne fortsette samarbeidet med Ranheim, men krever at de får orden på økonomien. Der skal vi bidra, men også andre må hjelpe til. Ranheim trenger nemlig langt mer enn én million kroner, slik de selv hevder, sier Koteng.

PS: Vil du støtte Ranheim - bruk støttekonto 1503.23.40145.

Kommentarer til denne saken