Gå til sidens hovedinnhold

Ranssiktede kan bli løslatt

En 31 år gammel svensk statsborger som er siktet for ranet i Stavanger, kan bli løslatt etter at norsk politi ikke lenger ser noen grunn til å be om å få ham utlevert.

Onsdag ettermiddag opphevet samtidig Gulating lagmannsrett fengslingskjennelsen for en 29-åring fra Oslo, som ble siktet for Stavanger-ranet i forrige uke, melder NTB.

Svenske myndigheter avgjør
Den svenske 31-åringen var blant de første som ble pågrepet i saken. Han er fortsatt siktet for grovt ran av Nokas i Stavanger, som skjedde 5. mars, men kan altså bli løslatt allerede i dag.

- Det er opp til svenske myndigheter å avgjøre, opplyste politiinspektør Bjørn Andersen på en pressekonferanse i Stavanger onsdag.

Årsaken er at norsk politi har revurdert begjæringen om pågripelse og utlevering til Norge.

Siktelsen opprettholdes, men på bakgrunn av etterforskningen er det ikke noe grunnlag for å begjære ham utlevert, opplyste politiet. De vil ikke kommentere om dette betyr at siktelsen på noen måte er svekket.

Opphevet kjennelse
29-åringen fra Oslo er også siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran. Han ble pågrepet i forrige uke sammen med en 47 år gammel oslomann. De to er eier og grunnlegger av en butikk som selger utstyr for spionasje i Oslo.

Årsaken til at 29-åringen fikk medhold i Gulating, er saksbehandlingsfeil, opplyser Andersen. Han har ikke tatt stilling til om politiet skal begjære 29-åringen varetektsfengslet på nytt.

De to Oslo-mennene ble fredag i forrige uke varetektsfengslet i fire uker. Både 47-åringen og den 29 år gamle butikkeieren påkjærte kjennelsen. Kjæremålet til 47-åringen ble ikke tatt til følge.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?