Gå til sidens hovedinnhold

Rappet om terror – mistet jobben

Bassam Khalaf jobbet som bagasjekontrollør ved flyplassen i Houston. Da sjefene oppdaget hva han rappet om på fritiden, rant det over for dem.

- Jeg har kontrollert bagasjen deres de siste seks månedene, og dere vet ikke om det, sa Bassam Khalaf, som torsdag forsøkte å forklare at han ikke er en terrorist og at rappingen er overdrevet med tanke på å få publisitet.

Det har iallefall 21-åringen nå lyktes med. Nå går tekstene hans, hvor han beskriver seg selv som en «gal, selvmordersk araber, utstyrt med bomber», verden over etter at det ble kjent hvorfor han mistet jobben. Han har jobbet ved George Bush Intercontinental Airport i Houston fra januar frem til han ble oppsagt 7. juli.

Oppdaget på internett
- Vi har øyne og ører på arbeidsplassen. Da vi oppdaget dette på internett, sparket vi ham, sier en Andrea McCauley, en talskvinne ved den regionale sikkerhetsavdelingen, til nyhetsbyrået AP.

Et søk på Khalafs navn på internett, resulterer i flere nettsteder hvor han fremstår som en motbydelig, voldelig og kvinnefiendtlig rapper som truer med å krasje et fly inn i en bygning 11. september 2005.

- Graverende og alarmerende
I oppsigelsesbrevet heter det at Khalafs «sangtekster, som applauderer terroristene bak 11. september, oppfordrer og advarer mot fremtidige terrorangrep utført av deg. Du diskuterer dypt i graverende og alarmerende detaljer ulike kriminelle handlinger som du planlegger å gjennomføre, fremlegger din tro om at den amerikanske regjeringen bør styrtes, og til slutt advarer du om at andre vil dø 11. september 2005».

- Klarer å skille
Khalaf, som er født i Houston og er av pakistansk opprinnelse, sier at å jobbe som bagasjekontrollør er den best betalte jobben han noen gang har hatt.

- Jeg skiller mellom musikken og jobben min, sier han.

21-åringen hever at terroristtemaene i sangene hans handler om markedsføring. Han kaller sangene sine for kunst og poengterer at andre rappere også har rappet om terrorisme.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken