Gå til sidens hovedinnhold

- Rart å tenke på at jeg har nådd det målet jeg hadde som liten

Men han blir snytt for den mulige milepælen torsdag.

NEW YORK (Nettavisen): Det er drøyt tre uker siden Andreas Martinsen (25) debuterte i National Hockey League (NHL) for Colorado Avalanche. Han ble da den åttende nordmannen i NHL noensinne.

- Det var guttedrømmen som gikk i oppfyllelse, sier Martinsen til Nettavisen.

Han vokste opp som Colorado-fan.

- Jeg husker tilbake til da jeg hadde plakat av Peter Forsberg på rommet. At jeg nå faktisk er her, er ganske stort. Jeg har ikke fått så mye tid til å nyte det og la det synke inn. Det er litt rart å tenke på at jeg faktisk har nådd det målet jeg har jobbet mot siden jeg var liten.

Torsdag – eller klokken 01.00 natt til fredag, norsk tid – kunne Martinsen ha blitt involvert i en ny milepæl. Da møter hans Colorado Avalanche New York Rangers, som er laget til Mats Zuccarello Aasen (28), den mest suksessrike nordmannen i NHL gjennom tidene.

Bare fire ganger tidligere har to nordmenn spilt mot hverandre i verdens beste hockeyliga. De fire første gangene var det Ole-Kristian Tollefsen og Patrick Thoresen som møttes.

- Det er selvfølgelig stort. Det er egentlig ikke noe jeg tenker så mye på, men det er kanskje stort for norsk hockey. Zuccarello har blitt en av de største spillerne i NHL, så det blir spennende, sier Andreas Martinsen til Nettavisen.

Han er full av beundring for sin norske NHL-kollega, Mats Zuccarello, som er poengkonge i New York Rangers denne sesongen.

- Zuccarello er den som driver Rangers-laget og dette er et av de beste lagene i NHL, så det sier litt, konstaterer Martinsen.

Dessverre er Martinsen vraket fra laget til Colorado og må se matchen fra tribunen. Den femte norgesduellen, som mange norske hockeyfans lenge har gledet seg til, er foreløpig avlyst.

Les mer: Både dårlige og gode nyheter for Andreas Martinsen

Zuccarello er etablert i New York Rangers og NHL. Han måtte kjempe for det, han måtte kjøre buss i AHL og ta veien innom KHL, men 28-åringen klarte det til slutt.

Andreas Martinsen er i startfasen. Han startet sesongen i AHL og vet utmerket godt at han når som helst kan bli sendt ned til farmerligaen igjen.

- Ja, jeg er helt i startfasen og prøver å krige meg til en fast plass i NHL. Jeg vil vise alle, både her og der hjemme, at jeg faktisk kan spille hockey. Jeg føler at jeg har fått vist det litt nå.

Spillemessig er han komfortabel med nivået i NHL etter å ha spilt elleve kamper i ligaen. 25-åringen står bokført med 1 mål, 2 assists, 44 hits, 12 skudd, 1 slåsskamp og 11 utvisningsminutter.

- Jeg føler at jeg henger med. Jeg føler at jeg faktisk kan bidra med mitt utpå isen. Jeg tror at jeg har enda mer å gi, men jeg føler at jeg kan bite meg fast i ligaen som en tredje- eller fjerderekkespiller, som en spiller som kan bruke fysikken sin, men også kan bidra til å skape offensive spill og prøve å gjøre livet litt surt for de vi spiller mot.

Neste sjanse til å gjøre livet surt kommer altså ikke torsdag, mot Mats Zuccarello og New York Rangers, men den kan komme igjen allerede lørdag.

Matchen mot Rangers er uansett viktig for Colorado Avalanche.

Colorado trenger de to poengene som står på spill, i langt større grad enn Rangers. Mens hjemmelaget topper Metropolitan-divisjonen, ligger Colorado sist i den knallharde Central-divisjonen.

Se Martinsens første NHL-scoring:


Se Martinsens første slåsskamp i NHL:


Se Martinsens første målpoeng i NHL:


Kommentarer til denne saken