Gå til sidens hovedinnhold

- Rart Lyn har råd til å sparke meg

Kent Bergersen til Nettavisen om sparkingen og sluttavtalen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Etter en kaotisk uke, der Lyn prøvde å kvitte seg med trener Kent Bergersen uten å stille gode nok garantier om at de kunne betale sluttpakken, løste det seg endelig kun et par timer før kampen mot Brann på Ullevaal mandag.

Les også: Lyn - Brann: 2-2

Hadde ikke garantien kommet på plass, hadde ”Kenta” stilt opp for å lede et lag som ikke ønsket hans tjenester. Nå ble Gunnar Halle hovedtrener inntil videre.

Stod om minutter
- Det stod om minutter, forteller Bergersen til Nettavisen på telefon. Siden det løste seg, er han ikke på Ullevaal likevel.

- Jeg var selvfølgelig spent på hva som ville skje i dag. Jeg og advokaten min satt i møter med Lyn i et par timer, for å finne ut hvordan Lyn skulle fremskaffe penger til å oppfylle forpliktelsene de har til meg. Det stod om minutter, men til slutt kom de endelig med garantien jeg trengte, forteller Bergersen.

Overrasket
Men han er overrasket over at klubben sparker ham – hvordan har en klubb på randen av konkurs råd til det, når sluttpakken innebærer millioner i utgifter?

- Jeg vet ikke om jeg kan si at det overrasker meg at jeg får sparken når det går så dårlig sportslig, men det overrasker meg at klubben, som er tvunget til å selge spillere og sliter økonomisk, skulle velge å kvitte seg med meg, sier ”Kenta”.

- Du synes det er rart at klubben har råd til å sparke deg?

- Det vil jeg ikke kommentere noe mer, svarer Bergersen.

Mistillit
Kravet fra supporterne i Bastionen har uansett vært klart og tydelig i flere uker allerede. Lenge før fotballferien erklærte de mistillit til treneren – og startet blant annet en Facebook-gruppe for å få ”Kenta” sparket.

Likevel hevder Bergersen at forholdet til Lyn som klubb og sine tidligere kolleger er godt. Faktisk pratet han med Gunnar Halle om hvordan Brann skulle slås i dagene før kampen!

- Jeg skulle ønske jeg kunne fortsette og være med å kjempe, sier Bergersen – som naturlig nok ikke har tenkt mye over veien videre for seg selv.

Sjekk siste fotballnytt her!

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken