Gå til sidens hovedinnhold

Rasende Biden utsatte middagen

USAs visepresident Joe Biden reagerte skarpt på Israels kunngjøring tirsdag om at de vil bygge 1600 nye boliger i det okkuperte palestinske Øst-Jerusalem.

Biden var rasende over kunngjøringen som kom mens han satt i møte med israelske toppledere i Jerusalem for å forsøke å få fredsprosessen på sporet igjen.

Ble forsinket

Så sint var Biden over provokasjonen at han viste sin irritasjon ved å komme halvannen time for sent til en middag hjemme hos statsminister Benjamin Netanyahu, ifølge en pressemelding fra Det hvite hus.

«Jeg fordømmer den israelske regjeringens beslutning om å gå videre med planleggingen av nye boliger i Øst-Jerusalem,» sa Biden i en egen erklæring.

«Både innholdet og tidspunktet for beslutningen er presis den type steg som undergraver tilliten vi trenger nå, og den står i strid med de konstruktive samtalene vi har hatt her i Israel,» sa han videre.

FN-sjefen reagerer

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer også Israels planer om å bygge mer på okkupert land, melder Reuters. Et landområde hvor palestinerne håper å kunne opprette sin egen stat.

- Generalsekretæren fordømmer det israelske innenriksdepartementets godkjenning tidligere i dag, om planer av bygging av 1600 nye boliger i Øst-Jerusalem, sier FN-talsmann Martin Nesirky i en uttalelse.

«Ban påpeker at bosettingene er ulovlige i henhold til internasjonal lov», heter det fra FN-sjefen. Videre understreker han at bosettingsaktiviteten er i strid med Israels forpliktelser i henhold til veikartet for fred og undergraver ett hvert skritt mot en varig fred.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken