Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot Abbas

Tusenvis av Hamas tilhengere demonstrerte mot den palestinske presidenten Mahmoud Abbas i Gaza.

Noen timere etter at etter at president Mahmoud Abbas gikk knallhardt ut mot Hamas i en tale onsdag kveld, demonstrerte flere tusen personer i gatene i Gaza by for å vise deres støtte til Hamas.

Abbas fordømte Hamas som «morderiske terrorister» og «kuppmakere» etter at gruppen tok kontroll over Gaza onsdag.

Palestinas frigjøringsorganisasjon (PLO) uttalte torsdag at de støtter Abbas' avgjørelse om å etablere en ny regjering uten Hamas. Det likte mange i Gaza dårlig og krevde at Abbas går av som president.

Med grønne Hamas-flagg marsjerte mange palestinerne gjennom Gazas gater og samlet seg foran den palestinske lovgivende forsamling (PLC), sammen med flere medlemmer av Hamas ledelse.

Presidenten utelukker dialog med Hamas, men ønsker forhandlinger med Israel. Abbas har også beskyldt Hamas for forsøkt på å drepe ham.

Nytt møte i Egypt
I forrige uke tok Hamas med kontroll over militære baser og regjeringens hovedkvartal i Gaza. Abbas mener seieren over Fatah-partiet som han er leder av, var resultat av et planlagt angrep i samarbeid med uspesifiserte «utenlandske elementer» i regionen.

Den israelske statsministeren Ehud Olmert og det palestinske presidenten skal forsøke igjen å i gjenopplive fredsprosessen på et møte i Egypt, skriver skriver AP.

- Møtet blir på søndag i Sharm el-Sheik. Der skal tas opp mulighetene til å starte på nytt fredsforhandlingene til tross for den ustabile situasjonen, opplyste en palestinsk pressetalsmann.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser