Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot Avinors drosjeskatt

Drosjeeierne raser etter at Avinor har vedtatt å innføre drosjeskatt på flere flyplasser her i landet. På Flesland blir avgiften 5 kroner per tur.

Avinor har vedtatt at drosjene innen utgangen av året skal betale en egen avgift for å hente passasjerer på flyplassene i Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Bodø. Ekstra-skatten skal innføres etter mønster fra Oslo Lufthavn Gardermoen, der avgiften i dag er 80 kroner. I Bergen er det ventet at avgiften vil bli på 5 kroner.

- Helt horribelt. Og det er kundene som blir de skadelidende. Når det først kommer en avgift er vi redd den bare vil øke. Husk at avgiften på Gardermoen var 15 kroner i 1998, sier drosjeeier og styreleder i Norges Taxiforbund, Tor Johannessen, til Bergens Tidende.

Johannessen mener det er en offentlig oppgave å sørge for tilgang til offentlige kommunikasjonsmidler, og er derfor klar på at avgiften kun innføres for å skaffe flere inntekter til Avinor.

Avinor på sin side peker på at bussene og flyselskapene i en årrekke har betalt en slik avgift, og understreker at det er betaling for bruk av veinett og infrastruktur på flyplassene.

- Det er fritt frem for drosjenæringen å ta denne ekstrakostnaden selv, om de ikke ønsker å velte den over på kundene, sier terminal- og markedssjef for Bergen lufthavn Flesland, Alf Sognefest, til BT.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted