Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot Barca-sjefen

- Jeg vil helst ikke oppholde meg i nærheten av han, sier Johan Cruyff.

Den nederlandske fotball-legenden har havnet i en voldsom klinsj med Barcelona-president Sandro Rosell. Cruyff, som selv har legendestatus i den katalanske klubben, er ikke imponert over måten Rosell skjøtter jobben sin på.

Bakgrunnen er at Barcelona skal skylde nederlenderens veldedige organisasjon – Johan Cruyff Foundation – penger. Cruyff hevder at Barcelonas ikke har oppfylt vilkårene i en kontrakt han inngikk med klubben allerede før Rosell overtok som president.

Lang karriere
- Alt papirarbeidet er i orden og nå venter vi på presidentens godkjennelse. Rosell har imidlertid nektet å signere dokumentene, sier han til en katalansk radiostasjon ifølge goal.com.

- Hvis jeg hadde gått rettens vei med dette, ville Barcelona latterliggjort seg selv. Og det ønsker jeg naturligvis ikke. Men dette kan bli personlig, tilføyer 66-åringen.

Cruyff har selv en lang karriere bak seg i Barcelona. Fra 1973 til 1978 var han spiller i klubben, og fra 1988 til 1996 var han manager på Camp Nou. Under klubbens forriges president Joan Laporta satt i tillegg nederlenderen som visepresident.

Etter at Sandro Rosell overtok sjefsstolen, har imidlertid Cruyff holdt seg i bakgrunnen. Årsaken skal være det dårlige forholdet til presidenten – hvilket Cruyff ikke legger skjul på.

Tok kontakt
- Rosell var totalt ukjent da han drev valgkamp for å bli president i Barcelona. Han brukte tre år på å snakke dårlig om meg – og å drive kampanje mot meg, sier han.

- Det er en veldig stygg ting å gjøre – å snakke stygt om noen som du ikke kjenner, tilføyer fotball-legenden.

Cruyff røper også at Rosell tok kontakt med han etter rundt én måned i presidentstolen – og ønsket en prat. Det takket nederlenderen nei til, med den begrunnelse at han ikke likte presidentens oppførsel.

- Jeg foretrekker å ikke oppholde meg i nærheten av han, sier Cruyff. (ANB)

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken