Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot Moen: - Han er totalt inkompetent!

Svein Oddvar Moen i fokus.

NAPOLI - DNIPRO 1-1:

Den norske dommeren Svein Oddvar Moen kom i fokus da Napoli og ukrainske Dnipro spilte uavgjort 1-1 i Europa Leagues semifinale torsdag.

Napoli tok ledelsen tidlig i andre omgang og så ut til å styre mot en viktig hjemmeseier, men ti minutter før slutt slo bortelaget tilbake.

- Forbannet
Innbytter Yevjen Seleznjov satte inn utligningen.

Det dommer Moen og hans menn ikke fikk med seg var imidlertid at både målscorer og en annen spiller sto i offside ved scoringen.

Dermed hadde Napoli og trener Rafael Benitez grunn til å føle seg snytt.

Napoli-eier Aurelio De Laurentis var rasende etter kampen.

- Jeg er forbannet. Det var offside. De ønsker å gjøre Europa League viktig, men turneringen er verdiløs. Vi holder ut her, bare fordi det gir oss muligheten for spill i Champions League, sier han ifølge Football Italia.

- I en semifinale kan du ikke utnevne seks dommere som er inkompetente og ikke er i stand til å håndtere en kamp. Michel Platini (UEFA-president) har etterlatt seg et katastrofalt inntrykk her. Jeg er sikker på at han vil tenke på dette mens han sitter i mørket i Nyon, sier De Laurentis.

- Hvem er Moen?
Han mener franskmannen må vurdere sin stilling.

- Det er kanskje på tide at han gir seg nå? Hvis de skal arrangere turneringer uten å kunne garantere oss en kompetent dommer, så mener vi det er helt uakseptabelt. Hvis Platini ønsker å styre fotballen, så gjerne det, vi skal trekke oss unna, så kan han styre som en konge, sier han.

- De burde absolutt funnet bedre dommere. Jeg så Nicola Rizzoli dømme i Champions League onsdag, mens vi får Moen. Hvem er han? Har du hørt om han? Er han viktig? Er han i det hele tatt kvalifisert? spør han.

Cupspesialist
Siden Rafael Benitez' trenerkarriere tok av har spanjolen vunnet en rekke trofeer. Fra tiden i Valencia og fram til i dag har Benitez fått med seg 14 trofeer fra diverse turneringer. 12 av disse må klassifiseres som cuptitler.

Det er kun under tiden i Valencia at Benitez har vunnet et ligamesterskap. Han ledet klubben til topps i La Liga to ganger. I tillegg har han vunnet Segunda Divison med to klubber før han dro til Mestalla.

(artikkelen fortsetter under tweeten)

Store triumfer
Blant de største cuptriumfene finner vi UEFA-cupen i 2004 med Valencia, Champions League i 2005 med Liverpool og Europa League i 2013 med Chelsea. Han ledet i tillegg Liverpool til finale i Champions League i 2007.

Også som manager i Inter og Napoli har han vunnet cuper.

Nå kan det imidlertid se ut til at treneren får en svært tøff jobb med å komme seg videre til en nok en finale i Europa League.

David Lopez sendte riktig nok Napoli i ledelsen etter 50 minutter. Lorenzo Insigne slo en corner og David Lopez headet inn ledermålet.

Men så kom altså utligningen i det 81. minutt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Usikker framtid
Til tross for en brukbar sesong i Napoli, der klubben altså har hevdet seg i Europa League og fortsatt kan kapre en Champions League-plass i Serie A, blir det spekulert heftig rundt framtiden til Benitez.

Kontrakten går ut til sommeren.

Det er trolig at Benitez forlater Napoli etter sesongslutt og han har blitt koblet med både Liverpool og Manchester City i engelske aviser.

Fordel Sevilla
I den andre semifinalen skaffet de regjerende Europa League-mesterne Sevilla seg en stor fordel i sitt møte med italienske Fiorentina.

Aleix Vidal scoret to og Kevin Gameiro ett for vertene.

Returoppgjørene i Europa Leagues semifinaler spilles allerede om én uke, torsdag 14. mai. Selve finalen spilles i Warszawa, Polen 27. mai.

Kommentarer til denne saken