Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot TV3-oppdragelse

Flere foreldre har tatt kontakt med barneombudet fordi de er bekymret over straffemetoder i barnehager som er inspirert av TV 3s «Nannyhjelpen».

I TV 3s realityserie brukes isolasjon - såkalt «timeout» - for å reagere på uønsket oppførsel.

- Det blir mer dressur enn læring. Det er høyst problematisk å fjerne barnet fra situasjonen og plassere dem på et rom for seg selv. Det løser ikke situasjonen. Det lærer barnet ingenting av, sier barneombud Reidar Hjermann til Dagsavisen.

Serien later til å ha inspirert barnehagepersonell over hele landet, noe bekymrede foreldre Dagsavisen har snakket med har fått merke. Blant annet ble en fire år gammel jente stengt ute fra sin egen bursdagsfest fordi hun hadde vært vanskelig. En annen fireåring fikk ikke kake i en bursdagsfeiring fordi han ikke hadde spist lunsjen sin to timer tidligere. Og en mor melder om at barna i en barnehage blir plassert i garderoben for seg selv når de ikke vil være med på felles samlinger.

Hjermann mener hendelsen der en jente ikke fikk feire sin egen bursdag, ligger farlig nær å være et grovt overtramp.

Barnepsykolog Magne Raundalen ved senter for krisepsykologi i Bergen kaller barnehagenes oppdragelsesmetoder uintelligente og ondskapsfulle.

Tidligere denne uken ble TV 3 felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) fordi de sender programmet. Utvalget mener TV 3 har opptrådt kritikkverdig fordi de henger ut barn.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken