Gå til sidens hovedinnhold

Raseri og latter over Finn.no

En privat boligannonse på Finn.no koster 5000 kroner. Prisen fremskaffer latter og sinne.

Mandag fortalte Nettavisen om Linda Eriksen fra Mosjøen som rykket inn tidenes første private boligannonse hos markedsgiganten Finn.no.

Les saken her:Denne boligannonsen er historisk

Artikkelen er livlig kommentert av Nettavisens lesere og de fleste er enig om at det er bra at private endelig slipper til det som tidligere var et monopol forbeholdt landets eiendomsmeglere.

Reagerer på prisen
Det mange reagerer på er prisen finn.no tar for en privat boligannonse. Her er noen av kommentarene fra Nettavisens lesere:

Det er prisen på 5000 vi reagerer på. Om det er et marsvin eller et hus er kostnaden så å si kliss lik for Finn.no. Noe mer lagringsplass går med til boligannonsen, men prisen må ned hos Finn, eller så må det åpnes for flere annonsesteder. Avsender: Forbruker.

5000,-?? Hvorfor det? Hva koster det å legge ut en bilannonse? Tror finn og diverse eiendomsmeglere driver kartellvirksomhet. Avsender: Guest.

Synes det er beklagelig at Finn.no har opparbeidet seg en markedsposisjon og et snevert gangsyn at de kan forlange 5.000 kroner av private aktører som ønsker å legge ut en bolig for salg. Avsender: Anders Larsen.

5000 kroner for en annonse! Det er hårreisende! Avsender: Jon.

Lutter glede
Netteiendomsmegleren AO.no er derimot glad for finn.no’s annonsepriser.

Vi har registrert at finn.no tar 5000 kroner for en boligannonse fra privatperson. Det synes vi er morsomt med tanke på at hos oss kan kunder betale 4.995 kroner å få både boligannonse på Finn.no og Tinde.no, sier Tom H. Glosimot i AdvokatOppgjør AS.

Han forteller at hos Finn.no’s hovedkonkurrent Tinde.no koster det 6875 kroner å sette inn en privat boligannonse.

- Det betyr at det er nesten syv tusen kroner å spare for boligselgere som ønsker annonse på begge nettstedene. I tillegg til annonsene får våre kunder muligheten til å utarbeide et eget salgsprospekt som møter lovens krav, en rekke andre dokumenter og muligheten til å gjennomføre hele salget selv, sier Glosimot.

- Men er du ikke glad for at Finn.no og Tinde.no tar høye priser. Da vil vel kundene strømme til deg og andre billigere aktører?

- Jeg tror Finn.no og Tinde.no ser at det vil kunne representere mye arbeid med boligannonser fra privatpersoner, fordi det skal innhentes mye spesiell informasjon. For AO.no stiller dette seg annerledes, ettersom vårt system er spesialdesignet for at boligselgere skal kunne selge sin egen bolig på en enkel måte, sier Glosimot.

Gleder seg over priskonkurranse
Forbrukerrådet, som var en av forkjemperne for å slippe privat boligannonser til på Finn.no, liker godt at flere aktører undergår annonsepriser på 5.000 kroner.

- Vi registrerer at boligselgerne nå kan velge mellom flere leverandører med ulike priser. Det var ett av målene våre når vi kjempet for å få slutt på boligannonsemonopolet på Finn.no, sier rådgiver Jarle Vinje i Forbrukerrådet til Nettavisen.

Han tror prisene vil presses nedover i tiden som kommer.

- Sunn konkurranse gir forbrukerne bedre produkter til lavere priser, konstaterer Vinje.

Passende pris
Hos Finn.no forsvarer de prisen på 5000 kroner for en privat boligannonse.

- Dette mener vi er en passende pris når det er så store kjøpesummer involvert. Ved å sette denne prisen unngår vi også i større grad at personer legger ut annonser for å teste hva de kan få for boligen. Terskelen for å misbruke tjenesten blir dermed høyere, sier administrerende direktør i Finn Eiendom Lars Vangen Jordet til Nettavisen.

Han peker på at FINN er Norges største markedsplass og at Finn eiendom de siste månedene har hatt 830.000 unike brukere i snitt i uka.

- Våre kunder får med andre ord en veldig bra eksponering av annonsen sin, sier han.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken