Gå til sidens hovedinnhold

Rasfaren på E6 er over

Det er ingen fare for ras der E6 har sprukket opp ved Dombås.

Ved Dombås var det frykt for ras etter at det fredag morgen ble oppdaget store sprekker i E6 like i nærheten av sentrum.

LES OGSÅ: Frykter at E6 skal rase ut

En geolog har i ettermiddag undersøkt stedet og avkrefter faren for ras. Han slo fast at sprekken i veien skyldes dårlig veiarbeid.

Den 100 meter lange, to-tre centimeter brede og en meter dype sprekken i veibanen på E6, førte fredag til at et kjørefelt ble stengt og at politiet evakuerte flere hus.

Ingen fare
- Det er ingen fare for ras der. Veien er farbar, men det ene feltet forblir stengt mens veien utbedres. Fram til det er veien lysregulert, sier operasjonsleder Arvid Røstø ved Gudbrandsdalen politidistrikt til Nettavisen.

Politiet fikk melding om sprekkene kl. 08.05 fredag morgen. Beboere som ble evakuert kan nå trygt dra hjem til husene sine.

Flere rammet
Politiet fikk fredag melding om flere jordras i Nord-Gudbrandsdal. Ved Steindalsveien på østsiden av E6 like nord for innkjøringen til Otta i Sel kommune gikk det første raset natt til fredag.

Flere eiendommer ble rammet av raset, og rundt 120 personer imellom 40 og 50 boliger ble evakuert. Rasene førte til omfattende materielle ødeleggelser, men ingen er meldt savnet eller skadet.

- Det er fortsatt en del bekker og elver som tar sine egne veier, men ingen voldsom dramatikk. De fleste evakuerte er flyttet tilbake. Det er satt opp vaktmannskaper som skal holde oversikt i området, sier Røstø.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen