Gå til sidens hovedinnhold

«Rasist-Tintin» til himmels

Britiske myndigheter mener «Tintin i Kongo» er rasistisk. Dermed spratt salget til himmels.

(SIDE2): Salget har økt med astronomiske 3800 prosent, melder AFP.

Fordømte albumet
Og det kun etter lørdag da britenes Commission for Racial Equality gikk ut og fordømte tegneserien som rasistisk. Amazon sier salget steg sporenstreks etter at meldingen tikket inn.

Skaperen av Tintin-serien, Herge, skapte historien i 1930 og har siden beklaget at den fremstår som rasistisk. I serien drar Tintin og hunden hans til Kongo, hvorav de innfødte opphøyer bikkja til konge og de innfødte ser litt apeaktige ut.

Bokhandelen Borders fjernet umiddelbart tegneseriealbumet fra sine hyller etter at rasismeanklagene ble fremlagt. Borders er en av Storbritannias største bokhandlerkjeder.

Slapp unna
En talsmann for kommisjonen som overvåker rasisme i Storbritannia sier de skjønner at det er deres innblanding som har skapt nysgjerrigheten rundt tegneseriealbumet.

Det er ikke første gang Herge og serien har fått slike reaksjoner. Herge fortsatte å tegne for den pro-nazistiske avisen Le Spir under krigen noe som fikk mange til å stille spørsmål ved hans overbevisning. Serien anses også som anti-amerikansk, anti-kommunistisk og anti-religion.

Herge ble aldri stilt for retten, men det var på hengende håret etter annen verdenskrig.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua