Gå til sidens hovedinnhold

Rasmussens gule håp

Sin svakhet på tempo til tross, danske Michael Rasmussen tror han kan vinne årets Tour de France.

Se Tour de France direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo!

Følg etappene direkte her!

Michael Rasmussen tok det rolig på hviledagen i Tour de France, men sammenlaglederen har mye slit foran seg om han skal beholde den gule ledertrøya helt frem til Paris.

Optimist
Selv om Rabobank-rytteren er svak på tempo, tror han ikke de to gjenstående tempoetappen vil ødelegge for hans vinnersjanser.

Slik ser du Tour de France på nett!

- Sånn som det ser ut nå, tror jeg at jeg vil forsvare den gule trøyen frem til den første tempoetappen lørdag. Så kommer de store etappene i Pyreneene, og det er til min fordel. Jeg må i hvert fall ha tre minutter ned før den siste tempoen (lørdag 28. juli), sier Rasmussen i følge feltet.dk.

«Kyllingens» fikk virkelig kjørt seg på en tempoetappe for to år siden i Touren, der han veltet flere ganger og kom inn et hav av tid etter vinnere. Nå tror han altså at tre minutters ledelse er nok for sammenlagtseier:

- Dette er første gangen jeg kjører 100 prosent på en tempo, så det blir ikke en gjentagelse av det som skjedde for to år siden. Derfor håper jeg å beholde trøyen helt inn. Med all respekt til utfordrerne er det ikke Jan Ullrich eller Lance Armstrong som halser etter meg i år, så jeg tror altså tre minutter holder.

Les TV 2s Christian Paasches blogg fra Tour de France

Mer tilpass
Rasmussen føler seg nemlig mer tilpass på temposykkelen enn tidligere.

- Jeg har ikke trent mer på tempo enn tidligere år, men jeg har kjørt flere temporitt før Touren i år. Vi har tidligere jobbet med posisjonen min på sykkelsetet, og jeg føler meg langt mer tilpass enn det jeg gjorde før, sier dansken.

Er du best på sykkel? Test vårt managerspill her.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs