MANCHESTER UNITED - CHELSEA 2-2 (3-6 etter straffesparkkonkurranse):

Fair play-uttrykket er mer aktuelt enn noen gang her hjemme, etter Peter Kovacs' scoring mot Brann i cupen på lørdag.

Men også i England rases det over dårlig sportsånd, da Chelsea scoret 2-1-målet mot Manchester United i søndagens Community Shield-kamp mens rødtrøyenes Evra lå nede med skade.

- Alle kjenner reglene nå
Det var på stillingen 1-1, etter 70 minutters spill, at Michael Ballack serverte en kynisk albue rett i halsen på Manchester Uniteds Patrice Evra.

Uten at dommerteamet fikk med seg hendelsen satte Chelsea i gang en kontring, der Frank Lampard effektivt satte ballen i målet etter innlegg fra Didier Drogba.

United-spillerne flokket seg rundt dommer Chris Foy i harnisk raseri over at han ikke stoppet spillet, men til ingen nytte.

- Jeg tror alle kjenner reglene nå, det er dommerens ansvar å stoppe spillet, sier målscorer Lampard til Sky Sports etter kampen.

Manchester United-manager Alex Ferguson er fullstendig uenig.

- Kostet oss seieren
- Dommeren så forseelsen. Han (Ballack) albuer ham åpenbart i ansiktet. Jeg er skuffet, for dommeren hadde allerede stoppet kampen to ganger, mens Ballack lå nede, sier skotten til Sky Sports 2 etter kampslutt, ifølge VG.

Og United-manageren mener at hendelsen avgjorde kampen til Chelseas fordel.

- Den hendelsen kostet oss seieren. Det er ikke tvil om at det er i gråsonen, sier han.

Men målet ble godkjent, og United måtte starte jakten på utligningen.

Svake straffespark
Og den skulle komme, men ikke før to minutter på overtid av andre omgang - og da også den på kontroversielt vis.

Wayne Rooney så nemlig ut til å ligge i offside da han mottok ballen og scoret utligningen, men også dette målet ble godkjent.

Dermed var det klart for straffesparkkonkurranse, etter at Nani først hadde gitt United ledelsen tidlig i den første omgangen.

Syv minutter etter pause stupte imidlertid Ricardo Carvalho inn utligningen, før de to omdiskuterte målene sikret den spennende avslutningen på kampen.

I straffesparkkonkurransen var Chelsea klart best, og scoret fire sikre mål.

Både Ryan Giggs og Patrice Evra serverte straffer som var enkle for Petr Cech i Chelsea-buret å redde, og dermed vant Chelsea kampen - og fikk med det en liten hevn for finaletapet i Champions League mot nettopp Manchester United i mai i fjor.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!