Det var fredag at Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen kom i medias søkelys på ny - med negativt fortegn.

Ifølge en politilogg kom det fram at dansken hadde blitt kastet på glattcelle etter en fylleepisode i Trondheim, på puben Three Lions.

Nielsen skal ha spyttet på en ansatt og slått etter folk under pubbesøket. Det hele endte med en natt på politihuset.

Hendelsen ble anmeldt av politiet og fotballspilleren fikk med seg en bot på 10.000 kroner hjem dagen derpå.

Rosenborg har bekreftet at de har gitt dansken en kraftig advarsel og Nielsen har selv bekreftet at politiets versjon av det som skjedde er korrekt.

Nå melder trønderklubben på sine nettsider at Nielsen skal få en pause fra media, i kjølvannet av den uheldige episoden.

- Etter ønske fra Nicki selv, og i overensstemmelse med Per Joar Hansen og undertegnende, er vi enig om at han tar en mediepause inntil videre, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Dette betyr at dansken ikke kommer til å uttale seg til pressen med det første.

Nielsen kom til Rosenborg før denne sesongen, fra ett opphold i spansk fotball, og har utmerket seg siden han ankom Norge, både sportslig og utenomsportslig.

Alt fra flørting med Tone Damli Aaberge til viktige mål har spissen på CV-en under sitt opphold i Rosenborg.

Han har så langt spilt i 21 kamper for trønderne i Tippeligaen denne sesongen og notert seg for åtte scoringer. I sjette runde ble han utvist i møtet med Sandnes Ulf.

Rosenborg ligger for øyeblikket som nummer to på tabellen, ett poeng bak Strømsgodset, men kan overta teten igjen med seier borte mot Sarpsborg 08 søndag.