Gå til sidens hovedinnhold

RBK-flopp til Sverige

Kunne gått til Lazio – endte opp i svensk fotball.

De fleste kjenner vel historien om Sebastien Eguren. Den uruguayanske midtbanemannen kom til Rosenborg i 2005, men ble etter én sesong og 23 kamper vurdert som for dårlig.

Turen gikk derfra først en liten tur hjem til Uruguay, deretter til svenske Hammarby, før han til slutt endte opp i den spanske storklubben Villarreal. Der ble han en stor suksess.

Spilletid før VM
Nå vender 30-åringen imidlertid tilbake til Skandinavia og svensk fotball etter tre år i Spania. Grunnen skal være at spilleren har en avtale med klubben om at han skulle lånes ut denne våren.

Grunnen til dette er dels at han ønsker mer spilletid i forkant av sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika, og dels at hans svenske kjæreste skal føde parets barn på et sykehus i Stockholm.

- AIK får en bra, engasjert og profesjonell fotballspiller, sier AIKs sportssjef Bjørn Wesström til sportbladet.se.

I slutten av overgangsvinduet i januar var Eguren imidlertid svært nære en overgang til italienske Lazio, men overgangen gikk i vasken da legetesten viste at 30-åringen hadde høyt blodtrykk.

- Ikke bekymret
Akkurat dette bekymrer likevel ikke AIK.

- Legesjekken her har gått bra. Han er frisk og klar til å spille. Vi er ikke bekymret, sier AIK-lege Magnus Lind.

Egurens norske agent, Terje Liverød, sier at den svenske klubben var spillerens eneste alternativ.

- Det er en vanskelig situasjon han har havnet i. Han blir nok ikke værende i Sverige etter VM. Han skal tilbake til Villarreal 1. juli. Det er nok grunnen til at andre klubber ikke var interessert, sier den norske agenten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken