Kampen om gullet i Tippeligaen denne sesongen står mellom Rosenborg og Strømsgodset.

Med fire kamper igjen er det drammenserne som topper tabellen, men kun på målforskjell. Dermed blir det en nervepirrende avslutning på den norske ligaen.

Felles for både Strømsgodset og Rosenborg er at de begge møter Start i serieinnspurten. RBK møter Start borte til helgen, mens sørlendingene gjester Drammen 27. oktober.

I forbindelse med møtet mellom Start og Rosenborg i helgen fyrer førstnevnte lags Jesper Mathisen løs fra alle kanoner mot den kommende motstanderen.

Mathisen legger ikke skjul på at han ønsker Strømsgodset som seriemester i 2014, og at han mener også at trønderne ikke fortjener å gå til topps i Tippeligaen i år.

- Har vært sutrete
Til Aftenposten sier han følgende om Rosenborg:

- De har ikke oppført seg bra i år. De har vært sutrete og opptrådt som dårlige tapere. De er annerledes enn de var for noen år siden, sier Mathisen til Aftenposten.

Og utdyper:

- Det er generelt. Det verste er at klubben godtar at spillerne går på fylla. At spillere som er ute på byen var med i den neste kampen er ikke bra, sier Mathisen.

Mathisen sikter trolig til en episode som inntraff med stjernespiss Nicki Bille Nielsen tidligere i høst. Dansken ble kastet på glattcelle etter det som skal ha vært en fuktig tur på byen.

- Skandale
Men til tross for mange reaksjoner, valgte likevel Rosenborg-trener Per Joar Hansen å bruke kraftspissen fra start i møtet med Sarpsborg 08 noen dager senere.

Det at Nicki Bille Nielsen var på banen i den kampen var det flere enn Mathisen som har reagert på. C More-ekspert Amund Skiri sa følgende om det hele etter kampen.

- En skandale.

Også tidligere Rosenborg-spiss Steffen Iversen reagerte på Nielsen-saken.

Iversen var klar på at Rosenborg burde ha straffet stjernen hardere for det som hadde skjedd.

- En klovn
Rosenborg-stopper Stefan Strandberg mener likevel at Mathisens uttalelse ikke har rot i virkeligheten og omtaler utspillet som «latterlig» overfor Aftenposten.

- Jesper er en fin fyr, men også en stor klovn som sier mye rart. At vi ikke har oppført oss bra er latterlig å si. Vi er en gjeng som har bra oppdragelse, som kan oppføre oss, men som samtidig har lyst til å vinne, sier Strandberg.

I intervjuet påpeker også Rosenborg-spilleren at trønderklubben har tatt fylleepisoden med Nicki Bille Nielsen på ytterste alvor.