Gå til sidens hovedinnhold

RBK vil rappe Farnerud

Rosenborg skal ha kastet seg inn i jakten på Pontus Farnerud.

Oslo (ANB): Den tidligere Stabæk-spilleren har den siste tiden vært koblet til mange klubber. Selv bekreftet Farnerud nylig at tre klubber peker seg ut som de klart mest interessante – og signaliserte at han ville ta en endelig beslutning denne uken.

Svenske medier har spekulert i at Stockholm-klubben AIK leder an i jakten på midtbanespillerens underskrift, men ifølge fotbollskanalen.se skal Rosenborg også ha kommet på banen.

- Rosenborg har akkurat lagt inn et bud. Klubben vil veldig gjerne ha ham, sier kilde med innsyn i prosessen til nettstedet.

Fem klubber
Patrick Mörk, som bistår Farnerud-agent Claes Elefalk, vil ikke kommentere opplysningene om interessen fra Trondheim.

- Jeg kan ikke kommentere en spesifikk klubb, men det er mange klubber som har vist interesse for Pontus siden han åpnet for å bli i Europa og i Skandinavia, sier han.

Fotbollskanalen.se hevder videre at Farnerud tygger på tilbud fra fem ulike klubber: AIK, IFK Göteborg, Rosenborg og to belgiske.

Også FC Nordsjælland skal ha vist interesse, men den danske serietoeren skal ikke ha kunnet matche det økonomiske tilbudet til for eksempel AIK.

Kjenner Jönsson
Spørsmålet er om RBK klarer å sikre seg Farnerud i tolvte time. RBK-trener Jan Jönsson kjenner i hvert fall midtbanespilleren godt fra tiden i Stabæk. Det var også den nåværende Rosenborg-treneren som hentet landsmannen til Bærum-klubben fra portugisiske Sporting i 2008.

Farnerud forlot Stabæk etter forrige sesong – og har brukt tiden siden da til å kartlegge muligheten for et eventyr på slutten av fotballkarrieren. Helst ville midtbanespilleren prøve seg i USA, Midtøsten eller Asia, men nå er de drømmene skrinlagt.

Mye tyder på at framtiden hans ligger i skandinavisk fotball. (ANB)

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken