Gå til sidens hovedinnhold

Real med historisk uavgjort

Og Karim Benzema gjorde det vanskelig for gamleklubben.

LYON - REAL MADRID 1-1:

Real Madrid både scorer og vinner på de fleste stadioner. Men på Lyons hjemmearena, Stade de Gerland, har den spanske storklubben aldri vunnet. De har faktisk kun tapt. I fjor ble de dessuten ydmykende slått ut av Champions League på Lyongresset.

I år har de imidlertid José Mourinho med på laget. Og han nekter å tape.

Da klubbene møttes i den første av to kamper i mesterligaens åttendedelsfinale tirsdag, endte det uavgjort 1-1 - et historisk resultat.

Reals målscorer heter Karim Benzema. I 13 år spilte franskmannen for Lyon før han ble Real Madrid-spiller.

Og han trengte kun ett minutt på banen for å gjøre utsiktene sure for gamleklubben. Real har nå en mer enn overkommelig oppgave med å slå Lyon i returoppgjøret på Santiago Bernabeu i mars.

Lyon til semifinale i fjor
Real gikk enkelt videre fra gruppe G. Med 15-2 i målforskjell hadde spanjolene med seg full pott inn i mellomspillet. Ingen overraskelse, selvfølgelig. Real har aldri røket ut av gruppespillet i Champions League de gangene de har vært kvalifisert.

Lyon var på sin side ikke en like opplagt avansementkandidat i den åpne gruppe B. Tyske Schalke 04 toppet til slutt den lille tabellen, mens franskmennene gikk videre på bekostning av Benfica og Hapoel Tel Aviv.

Da Real og Lyon trakk hverandre i mesterligaens åttendedelsfinale, var det imidlertid på ingen måte noen selvfølge at spanjolene ville være den avanserende part.

De to møttes nemlig til åttendedelsfinale også i fjor, og sto da for den største Champions League-bomben. Lyon vant 1-0 på hjemmebane og spilte uavgjort borte. Dermed slo den franske klubben ut forhåndsfavoritten, og kom seg faktisk helt til semifinalen.

- Vet hva vi er gode for
Og Real hadde utvilsom litt å frykte da de dro til Stade de Gerland for andre året på rad. Lyon hadde før oppgjøret kun tapt en av sine elleve siste Europakamper på hjemmebane. Real har dessuten ikke klart å komme seg blant de åtte beste de seks siste sesongene, og har aldri tatt poeng på Lyons hjemmearena.

Men Real Madrid er et forandret lag. Suksesstreneren Mourinho har tatt over og har kun tapt to kamper i spanske La Liga denne sesongen.

Før mesterligamøtet var selvtilliten på topp.

- Lyon har et bra lag, men vi er Madrid. Vi trenger ikke se i fortidens statistikk, sa Mourinho før kampen, ifølge Sky Sports.

- Men hvis vi tror begge kampene vil bli enkle, blir det vanskelig for oss. Vi vet hva vi er gode for og kommer ikke til å undervurdere Lyon.

Fordel til Real
Etter en kjedelig førsteomgang, som ble dominert - i den grad noen av lagene dominerte - av Lyon, trykket Real til etter pause og fikk nettkjenningen etter 65 minutter. Benzema kom løpende rett fra benken og hadde nok ikke varmet godt nok opp. Han var i alle fall iskald da han dro seg forbi to motspillere og satte ballen bak Lyons keeper. Dermed sendte han Real opp i ledelsen mot gamleklubben.

Men franskmennene kom tilbake og Bafetimbi Gomis bredsidet inn 1-1.

Flere scoringer ble det ikke, og kampen endte uavgjort. Dermed har Real Madrid en stor fordel før hjemmemøtet, som spilles 16. mars.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken