Gå til sidens hovedinnhold

- Realiteten tok meg litt på sengen

Suzann Pettersen trodde aldri hun skulle få en slik mulighet.

Suzann Pettersen (32) er ikke i tvil om hva som gjelder i 2014. Da gir golfesset alt for å bli kronet som ny verdensener.

For Tutta handler det om «når» og ikke «hvis» hun klatrer til topps på verdensrankingen for kvinner. Foreløpig må oslojenta nøye seg med å være nest best bak Park In-bee fra Sør-Korea.

- I 2014 handler det om å bli verdensener. Det var ikke målet i år, men jeg var veldig nær, sier Pettersen til NTB.

Etter en fantastisk høstsesong, med blant annet en etterlengtet majorseier i Evian-mesterskapet, truet hun Parks posisjon som verdens beste golfspiller. Til slutt nådde hun likevel ikke helt opp.

- Realiteten tok meg litt på sengen. Jeg klarte å spille såpass bra på sensommeren og høsten at jeg kom i en posisjon der jeg hadde muligheten. Når du ser på vårsesongen, hadde jeg ikke trodd den ville komme, forteller 32-åringen.

Trygg
Tutta, Park og amerikanske Stacy Lewis har vært de store profilene på LPGA-touren i år. Tutta vet at konkurransen om førsteplassen på rankinglisten er knallhard.

- In-bee og Stacy er to arge konkurrenter for meg og utrolig dyktige golfspillere. Det krever alt jeg har for å kunne mobilisere og slå dem hver uke. Konkurransen er tøff, men morsom, forteller hun.

Pettersen tror ikke det vil kreve noen store forandringer i spillet hennes for å ta det siste steget på verdensrankingen.

- Jeg føler meg trygg på det arbeidet som gjøres og den plattformen som står. Det er noen småjusteringer her og der, men jeg kommer til å legge ned mye arbeid i desember og januar for å være godt forberedt til 2014. Jeg pleier å være litt treg i starten av sesongen, men nå er jeg utrolig giret på å starte tøft og prøve å levere ganske kjapt, forklarer Tutta.

Lukrativ avtale
Nylig skrev hun under på en livstidskontrakt med utstyrsgiganten Nike. Den nye sponsoravtalen gir Tutta trygghet foran kommende sesong.

- Nå slipper jeg å bruke mye energi og krefter på eventuelt å prøve nytt utstyr og tilpasse nye ting. Jeg må jo innrømme at jeg var åpen for at jeg måtte se andre veier. Det må du være i forhandlinger så du ikke låser deg helt.

Den nye avtalen innebærer bonus både hvis hun blir ny verdensener og hvis hun beholder posisjonen over tid, opplyser manager Geir-Olav Killingstad til NTB.

- Avtalen er bunnsolid med alle mulige vinkler og statuser involvert, sier Tutta.

Julefeiring
Hun skal være hjemme i Norge fram til over nyttår. Blant annet håper hun å få med seg Idrettsgallaen i januar før hun vender tilbake til USA.

Selv om Tutta har tatt seg en velfortjent juleferie, blir det ikke bare fridager. LPGA-touren starter allerede på Bahamas i slutten av januar.

- Det kribler litt i hendene allerede. Jeg har med meg et par køller hjem, så det blir ikke helt golffri, smiler Pettersen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken