Gå til sidens hovedinnhold

Redd Barna åpner barnetelefon

Hver dag fra klokken 12 og utover vil Redd Barnas barnetelefon være åpen for barn som ønsker å snakke med noen voksne om katastrofen som har rammet Asia.

På Redd Barnas barnetelefon kan barn treffe med voksne for så snakke ut om den vanskelige situasjonen som har oppstått. Også under Irak-krigen hadde Redd Barna en åpen telefon for barn. Erfaringene fra den gang var at barn hadde et stort behov for å snakke om de skremmende TV-bildene. Barnetelefonen har nummer 800 333 22 og åpner i dag.

- Se TV med barna
- Det er viktig at vi som er voksne ser på TV sammen med barna. Og ikke minst hjelper barn til å forstå at det er de voksnes ansvar å hjelpe til. For mange barn er TV-bildene fra Sørøst-Asia ekstra skremmende fordi stedene som er rammet er feriesteder de selv, eller venner, har vært på. I tillegg er det veldig mange barn bosatt i Norge som har familie i katastrofeområdet, forteller Marianne Borgen, leder for Redd Barnas Norgesprogram.

Barn vil gjerne hjelpe
Mange barn føler også et sterkt behov for å hjelpe når de ser lidelsene på TV.

– Som voksne kan vi bistå barna slik at de som ønsker det kan hjelpe. Enten ved å gå i banken sammen eller lage basar. Vi i Redd Barna vet at når det gjelder å hjelpe, er barns oppfinnsomhet stor, opplyser Borgen.

Redd Barnas barnetelefon blir åpen så lenge det er behov.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken