Gå til sidens hovedinnhold

Reddet av Torres? Cech!

Det var keepertabbenes aften da Chelsea tok sin andre seier i Premier League.

CHELSEA - READING 4-2 : Chelsea hadde onsdag kveld muligheten til å sikre seg sin andre trepoenger i Premier League av to mulige, da Reading kom på besøk til Stamford Bridge.

Det endte 4-2 til Chelsea, og det er nok Petr Cech meget letter over. Keeperen klønet det til for seg selv da han slurvet inn et skudd fra Danny Guthrie i første omgang. Målet førte til Reading-ledelse.

Men Chelsea skulle også vise at de kunne snu fotballkamper.

Adam Federici vartet opp med sin egen keepertabbe da Chelsea utlignet til 2-2 i andre omgang. Ti minutter før slutt måtte Reading-keeperen igjen plukke en ball ut av eget nett, da Fernando Torres åpnet målkontoen for årets Premier League-sesong.

På overtid fastsatte også Branislav Ivanovic sluttresultatet til 4-2 på en kontring, da keeper Federici hadde kommet opp for å hjelpe bortelaget på en corner.

Uheldig statistikk
Reading har faktisk ikke vunnet mot Chelsea i en ligakamp siden 1930, ifølge BBC. Faktisk har Chelsea aldri før tapt mot Reading på hjemmebane. Det var de nære på å gjøre noe med onsdag kveld, selv om hjemmelaget til slutt vant fortjent.

- Det var en god prestasjon av oss, men dessverre står vi tomhendt tilbake, sier målscorer Guthrie i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Stemningen er atskillig bedre i Chelsea-garderoben. Målscorer Gary Cahill oppsummerer slik:

- Vi dominerte de første ti-femten minuttene av kampen, o da vi gikk opp i 1-0 trodde jeg det skulle fortsette. Men de klarte å få en scoring. Likevel ønsket og følte jeg at vi fortsatte å presse dem tilbake, og vi fikk målene som sikret oss seieren, sier Cahill.

Hazard-show
De 41.733 som hadde møtt opp på Stamford Bridge fikk se en underholdende fotballkamp.

Det åpnet med et voldsomt Chelsea-trykk, og Eden Hazard tok rollen som Mozart i Chelseas angrepsspill fra første spark. Belgieren var rett og slett fantastisk i det meste han foretok seg.

Både Hazard og Torres hadde store muligheter i løpet av det første kvarteret, men målene lot vente på seg. Vel, ikke lenge.

Etter 18 minutter fikk Hazard ballen på utsiden av sekstenmeteren, fintet seg inn i boksen og ble lagt i bakken på ulovlig vis. Dermed skaffet belgieren Chelsea straffespark for andre kamp på rad.

- Han er i ferd med å avgjøre nok en match for Chelsea. Dette er i ferd med å bli Edens hage. For en spiller Chelsea har skaffet seg, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da straffesparket var et faktum.

Frank Lampard var sikker fra 11-meteren og Chelsea gikk opp i 1-0. Men kampen var ikke avgjort.

Chelsea-kollaps
Reading hadde nemlig ingen intensjoner om å legge seg ned for å dø, og brettet opp ermene etter scoringen. I det 25 minutt fikk de også betalt.

Et herlig innlegg fant Pavel Pogrebnyak på cirka ti meter. Han vant duellen med Chelsea-forsvarerne og stanget ballen i mål med et nydelig hodestøt. Dermed var utligningen et faktum.

Fire minutter senere ble det enda verre for hjemmelaget Chelsea.

Cech-brøler
Et frispark fra Danny Guthrie så ut som keepermat, men Petr Cech var ferdigspist. Han klomset ballen i eget mål på merkverdig vis, og dermed hadde Reading snudd kampen på dramatisk vis.

- Det er en utvikling ingen hadde sett for seg etter 20 minutter. Det er en kjempetabbe av Cech, han slår den inn i eget nett, sa Alsaker etter Cechs kjempebrøler.

1-2 holdt seg også til pause.

Etter hvilen satte Chelsea opp tempoet og kjørte til tider over et hardarbeidende Reading-lag. De kastet også innpå nykommer Oscar ti minutter ut i omgangen for å gå offensivt til verks.

Hjemmelaget presset og presset på for utligning, og hadde flere muligheter uten at det ble uttelling. Etter 67 minutter ropte de på et nytt straffespark da Fernando Torres skjøt i armen på en Reading-forsvarer, men dommer Lee Mason vinket spillet videre.

Nok en keeperbrøler
Chelsea fikk kanskje ikke mye hjelp av dommeren, men Reading-keeper Adam Federici var svært hjelpsom. Etter drøye 70 minutter klønet han det til for seg selv på et skudd fra Gary Cahill, og skuddet gikk rett i mål fra 20 meter. Dermed sto det 2-2.

De siste 20 minuttene ble preget av et seierssultent hjemmelag. Ti minutter før slutt vartet de opp med flott angrepsfotball da Ashley Cole ble spilt gjennom. Uegoistisk slo han ballen inn til Fernando Torres, som enkelt kunne pirke inn 3-2.

Trolig skulle målet vært avvinket for offside, men det ble det ikke.

På overtid sendte Reading frem keeperen for å jakte utligning på et hjørnespark, men Chelsea kontret. Eden Hazard kom alene gjennom med en Reading-forsvarer, men sentret uegoistisk til Branislav Ivanovic, og forsvarsspilleren pirket enkelt inn 4-2.

Det ble også sluttresultatet og blåtrøyene har fått en drømmestart på sesongen.

Slik stilte Chelsea fra start:
Petr Cech, Branislav Ivanovic, Ashley Cole, Gary Cahill, John Terry, John Obi Mikel, Eden Hazard, Ramires, Frank Lampard, Juan Mata, Fernando Torres.

Slik stilte Reading fra start:
Adam Federici, Chris Gunter, Ian Harte, Kaspars Gorkss, Alex Pearce, Mikele Leigertwood, Danny Guthrie, Jem Karacan, Jobi McAnuff, Garath McCleary, Pavel Pogrebnyak.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken