Gå til sidens hovedinnhold

Reddet etter 36 timer

Flere overlevende er funnet i Rødehavet søndag. Blant dem en seks år gamle Mohammed Hassan.

Fortsatt er 700 savnet etter fergekatastrofen natt til fredag, mens 195 er bekreftet omkommet. Selv om redningsmannskapene trodde håpet var ute, ble det funnet flere overlevende i sjøen søndag.

36 timer i sjøen
Blant de som ble plukket opp av sjøen søndag, var seks år gamle Mohammad Hassan. Han er nå innlagt på sykehus i Hurghada etter å ha ligget mer enn 36 timer i sjøen. Faren hans, moren hans og flere andre familiemedlemmer har trolig mistet livet i ulykken.

- Jeg takker gud for at det er noe igjen av min bror, sier Mohammads onkel Haroun til Reuters.

I Safaga der fergen al Salaam Boccaccio 98 skulle ha dokket, går fortsatt mange pårørende i uvisse om skjebnen til sine kjære. De retter sitt sinne mot myndighetene og president Hosni Mubarak.

Mandag morgen stormet flere hundre pårørende kontoret til fergeselskapet og satte fyr på møbler og inventar. Demonstrantene ble møtt av opprørspoliti som avfyrte tåregass mot demonstrantene.

Brannslukking årsaken
Et medlemm av mannskapet på fergen, Rani Kamal, sier til en arabisk TV-kanal at bildekket på fergen hadde blitt oversvømt da mannskapet prøvde å slukke brannen som oppstod om bord.

- Vannet oversvømte bildekket, der brannen startet, og ble liggende på den ene siden, sier han.

Vannet på bildekket førte til at fergen fikk en sterk slagside, som senere førte til at den sank.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken