Gå til sidens hovedinnhold

Reddet etter ti år som fange

Tanya Kach var 14 da hun forsvant fra sin fars hjem for mer enn ti år siden. Nå sier hun at hun har blitt holdt fanget hele tiden. Se intervju med Tanya her.

Da hun var 14 år gammel, forelsket Tanya seg i en sikkerhetsvakt på skolen sin i Pennsylvania. Han skal ha holdt henne fanget siden 10. februar 1996. Den 48 år gamle vakten overga seg onsdag til politiet, og ble siktet for misbruk av barn, melder Pittsburgh Tribune-Review.

Se intervju med Tanya her.

Forelsket
Kach skal ha tilbrakt mesteparten av de siste ti årene innelåst på et soverom hos mannens foreldre. Først etter fire år fikk hun lov til å forlate rommet fra tid til annen.

Vakten og Kach møttes på jentas skole i slutten av 1995, da mannen jobbet som sikkerhetsvakt der. De var i hemmelighet kjærester, og Kach trodde hun var forelsket i ham.

Låst inn
Mannen låste henne inne på et soverom, der hun måtte bruke en bøtte som do. Han brakte henne vann og mat, og lot henne se TV og høre på radio, men bare med høretelefoner så foreldrene hans ikke kunne høre henne.

Den tidligere sikkerhetsvakten slo henne aldri, men truet med å ta livet av henne hvis hun noen gang prøvde å forlate ham.

48-åringen lot henne sjelden forlate rommet før for ti måneder siden, da hun begynte å gå i kirken og spasere til en butikk i nærheten. Etter at hun brøt sammen og fortalte en butikkinnehaver om sin bisarre historie ble saken oppdaget, og hun ble gjenforent med sin far.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken