Gå til sidens hovedinnhold

Reddet etter to uker på flåte

Her er historien som gleder i all elendigheten etter flodbølgens herjinger: Denne mannen ble funnet søndag etter to uker på en flåte på åpent hav.

Monsterbølgen som skyllet inn over Sørøst-Asia har skapt en endeløs rekke av lidelseshistorier som har rørt en hel verden til tårer. Ari Afrizals (21) nærmeste hadde intet håp om å få se gutten sin igjen i live da han forsvant under naturkatastrofen.

Men så, søndag, ble endeløs sorg snudd til grenseløs glede. Ari ble funnet i god behold av et containerskip, drivende på en flåte i Det indiske hav - to uker etter den katastrofale ulykken.

Ga opp håpet

- Jeg hadde gitt opp da skipet plukket meg opp, sa Ari forsiktig da han møtte internasjonal presse i Malaysia mandag ettermiddag.

- I 12 dager spiste jeg gamle kokosnøtter før jeg gikk helt tom for fast og flytende føde. Jeg var sikker på å dø, sa han ifølge Reuters.

156.000 døde

Ari drev med bygningsarbeider på et hus i den indonesiske Aceh da naturkatastofen inntraff. Provinsen, hvor flesteparten av de 104.000 omkomne indoneserne bodde, er den som ble hardest rammet. Totalt er dødstallene kommet opp i over 156.000.

Han ble dratt med til havs, og fikk først klamret seg til en liten fiskebåt som var lekk. Siden fikk han tak i flåten som var farkosten han ble funnet i.

- Jeg så flere ganger skip seile forbi, men ingen av dem oppfattet mine rop om hjelp.

Kommentarer til denne saken