Gå til sidens hovedinnhold

Reddet ut av seilbåt

Tre nederlendere ble onsdag ettermiddag reddet fra en drivende seilbåt ved Ekkofisk.

- Vi har nå hatt en redningsaksjon, og de tre nederlenderne er hentet om bord i redningshelikopteret, sier pressetalsmann Einar Knudsen til Nettavisen onsdag ettermiddag.

- De tre var i god form og ønsket i utgangspunktet å bli om bord i båten. De manglet motorkraft og trengte slepehjelp. Men det er åtte meter høye bølger i området. Vi var redd for at hvis de ble værende om bord så kunne ting gått galt. Derfor anbefalte vi dem å bli med helikopteret til land. Det aksepterte de, sier Knudsen.

Nederlenderne i seilbåten varslet første gang at de hadde problemer tirsdag kveld. De hadde da motorproblemer, og manglet strøm i havområdet øst for Ekkofisk. En redningsskøyte er i område, men sterk kuling og åtte meter høye bølger gjorde arbeidsforholdene vanskelige for skuta.

To marine overvåkingsfly fra England og Danmark, samt to norske helikoptre har saumfart området på jakt etter seilbåten.

Ved 13-tiden så et av flyene en båt som kunne være den aktuelle nederlandske seilbåten. Sea King helikopteret fra Sola ble dirigert til det aktuelle området og kunne senere bekrefte at det var den aktuelle båten.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre