Gå til sidens hovedinnhold

- Redknapp bedre enn «kjedelige» Mourinho

Rafael van der Vaart er ikke i tvil om hvem han liker best.

Nederlenderen Rafael van der Vart har vært en aldri så liten åpenbaring siden han ble hentet til Tottenham fra Real Madrid på sommerens overgangsvindus siste dag.

På ni kamper fra start har den offensive midtbanespilleren nettet fem ganger og vartet opp med to assists i ligaen for londonklubben.

Nederlenderen har dermed på mange måter fått en oppsving i karrieren, etter at oppholdet i den spanske hovedstadsklubben var preget av mye benkesliting, og varierende prestasjoner.

- Harry er spesiell
27-åringen forteller selv at han ikke bare har funnet tilbake til formen under Harry Redknapps ledelse på White Hart Lane, men at også kjærligheten til fotball nå blomstrer på ny.

Og dette er mye takket være Redknapps trenerstil forteller 27-åringen, som mener at Mourinhos lederskap var en smule kjedelig.

- Harry er en helt spesiell mann. Og det er derfor jeg allerede føler meg hjemme i Spurs. Det føles som om jeg er tilbake på gaten, der fotball var gøy. I Tottenham slipper jeg lange taler om taktikk, slik vi fikk i Real, sier van der Vaart ifølge The Sun.

- Det er en taktikktavle i garderoben, men Harry bruker den ikke. Det er en veldig avslappet atmosfære. Manageren gir oss startoppstillingen 20 minutter før kamp, og så går vi utpå for å varme opp. Det eneste han sier til meg er om jeg skal spille på venstre eller høyre, at jeg må jobbe hardt, og at jeg skal ha det gøy og vise fansen at vi er best, sier 27-åringen.

- Har den rette følelsen
Også treningen med londonklubben er mer avslappet enn det van der Vaart var vant med fra spansk fotball og Mourinho.

- Det er ikke slik at vi ikke gjør noe, men det er heller ikke så langt fra sannheten. Forrige helg scoret for eksempel Gareth Bale på hode etter en corner fra meg, men det var ikke noe vi hadde trent på. Det var litt flaks, og en godt slått corner. Kampen mot Inter er et annet eksempel på at vi spiller på intuisjon. Det går ikke an å trene på sånne mål som jeg scoret da, sier han.

Nederlenderen mener at måten han selv spiller fotball på går mer på følelser enn det å forholde seg til en spesiell taktikk.

- Det handler om å ha den rette følelsen, og den har jeg nå i Spurs. Det å spille i Premier League har lenge vært en drøm for meg og kona mi. Hun trives kjempegodt i London, sier Spurs-stjernen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken