Gå til sidens hovedinnhold

Redningsmannen

Arsenal med utrolig snuoperasjon mot Barcelona.

ARSENAL-BARCELONA 2-1:

Jo da, Arsenal må til Nou Camp, og Barcelona er videre med 1-0-seier hjemme.

Likevel var London-lagets snuoperasjon mot Barcelona intet mindre enn fantastisk.

Barcelona ledet, oppskriftsmessig, og selv om Arsenal stadig kom bedre med i kampen, så slet de med å skape de største sjansene.

Men så smalt det. Nærmest ut av ingenting.

Først ved Robin van Persie. Så ved Andrej Arsjavin. Og plutselig er returkampen i Barcelona blitt en ganske så åpen affære.

Scorer hver gang
Onsdagens kamp viste også hvor avgjørende van Persie er for Arsenal akkurat for øyeblikket.

Han slet voldsomt med formen etter VM, og var ute med skade et par måneder på høsten. Sesongens første mål ble satt inn på straffe mot Partizan Beograd så sent som i november. Det målet ble også hans eneste i høst for Arsenal.

1. januar scoret han imidlertid mot Birmingham.

Etterpå har han ikke stoppet.

Han misbrukte riktignok et par store sjanser mot Barcelona, men da han først fant målet var det hans 11. på åtte kamper for Arsenal.

Han har kun startet ti kamper denne sesongen. Det har blitt 11 mål. Og nå er det bare fire poeng som skiller Arsenal fra serieleder Manchester United i Premier League.

Samtidig lever håpet om avansement i Mesterligaen, og det mot selveste Barcelona.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Russisk punktum
Jack Wilshere skal ha sin del av æren for det. Han spilte en fantastisk kamp på engelskmennenes midtbane. Dessuten kommer man ikke unna Andrej Arsjavin. Sju minutter gjenstod på klokka da Samir Nasri fikk ballen på en perfekt kontring. Han la tversover til russeren som plasserte ballen i motsatt hjørne.

Victor Valdes var utspilt.

Kampen var snudd.

Og kanskje, kanskje kan Arsenal slå ut Mesterligaens store favoritter, Barcelona. Det var spanjolenes fjerde tap i tellende kamper denne sesongen, men det er verdt å merke seg hvor viktig forsvarsspilleren Carles Puyol er for laget. Spanjolene har nemlig spilt ti kamper i år med uavgjort eller tap. I åtte av de ti kampene har Puyol, som altså var ute onsdag, manglet.

- Jeg er stolt - stolt av den mentale styrken vår. Vi ga aldri opp, og det var det som ga oss seieren, sa Arsene Wenger etterpå.

Aldri scoret i England
Samtidig virker det som om Lionel Messi har et lite Englands-kompleks. Onsdag la han riktignok pasningen til David Villas 1-0-scoring, men Messi har faktisk aldri scoret mot engelske lag i England.

Nå har han forsøkt seg åtte ganger.

Messis trøst - og Barcelonas håp - er at han scoret fire hjemme mot Arsenal i fjor. Noe sånt må de kanskje håpe på hvis de ikke skal gå ut mot Arsenal.

PS. Puyol manglet altså onsdag. I returkampen må Barcelona klare seg uten Gerard Pique.

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken