Gå til sidens hovedinnhold

Refser norske myndigheter

Stortingsrepresentant Gunn Karin Gjul (Ap) er sjokkert over at det første norske flyet som skulle hente skadde nordmenn etter katastrofen først var på vingene onsdag. Ap-toppen måtte selv løpe for å redde sønnen da flodbølgen kom.

Arbeiderpartirepresentanten er nestleder i justiskomiteen og forteller dette til VG mandag.

- Jeg er sjokkert over at det første flyet som skulle hente skadede nordmenn, ikke var på vingene før på onsdag, tre dager etter katastrofen, forteller Gunn Karin Gjul til avisen.

Gjul kom til ei øy som ligger sør for Krabi sammen med sin samboer og halvannet år gamle sønn julaften. Da flodbølgen kom 2. juledag, løp hun for å redde sønnen som lå og sov i bungalowen. Begge kom uskadet fra det, men samboeren ble kraftig forslått.

Den første kontakten hun hadde med det norske utenriksdepartementet var en tekstmelding torsdag kveld. Hun mener denne kontakten burde blitt tatt lenge før dersom norske myndigheter var interessert i å finne ut hvordan det stod til med nordmennene i landet.

- Det virker som det meste er kommet sent i gang her, legger hun til. Pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten ved utenriksdepartementet, sier årsaken tilat det ikke ble sendt ned fly på et tidligere tidspunkt, er blant spørsmålene de vil se nærmere på.

Kommentarer til denne saken