Gå til sidens hovedinnhold

Refser Søviknes

RV-leder Torstein Dale er lite fornøyd med Frp-ers millionlønn.

(iBergen.no): I dag er det kommet frem at ordføreren i Os, Terje Søviknes (Frp), soper inn nærmere en halv million kroner årlig på ekstraverv i fylkeskommunen. Samtidig hever han full lønn som ordfører i Os. Samlet, med ordførerlønnen og utbetalinger for alle vervene han har, får han utbetalt 1.053.000 kroner. Dette ergrer RV-lederen.

- Meningsløst
- Jeg synes det er helt meningsløst at han soper inn penger på slike honorarer. Det han burde gjøre er at han burde gitt pengene har får for å ha alle disse vervene tilbake til Os kommune, eller han burde redusert ordførerlønnen, slik at han belaster kommunen mindre, sier Dale til iBergen.no.

Dale mener det er viktig at politikere til det fulle konsentrer seg om å gjøre den jobben de er satt til som fulltidspolitiker. Han mener også at det er uheldig at politikere steller til seg urimelig inntekt for innsats de gjør. Dale mener at politikk bør dreie seg om engasjement, ikke kapital.

- Jeg mener at Søviknes har en rimelig nok lønn som det er i ordførerjobben (558.000 kroner i 2006) og da bør han som politiker vise engasjement for saker ikke verv og penger. Han er frikjøpt av Os kommune for å gjøre en innsats for dem. Jobben som ordfører innebærer jobbing utenom vanlige arbeidstider. Med flere andre verv ser jeg ikke hvordan lønnen han får for å være ordfører kan rettferdiggjøres. Politikere bør ikke være vervgrossister, sier Dale bestemt.

Dobbeltrolle
Dale vil ikke si noe sikkert om han tror de andre vervene går på bekostning av ordførerjobben, men han antyder at Søviknes med fordel kunne droppet de andre vervene.

- Det er vanskelig å si noe om hvorvidt han gjør en bedre jobb eller ikke som ordfører når han har flere verv, men jeg tror nok at det beste er å konsentrere seg om en oppgave. Spesielt i en ordførerstilling, sier Dale.

Søviknes selv ønsker ikke å si stort mer enn det som er kommet frem i dagens VG, men han prøver på ingen måte å legge skjul på at han har flere verv og tjener godt på dette.

- Siden 2003 har jeg hatt en dobbelrolle som kommune- og fylkespolitiker. Frp har gjort det godt i valget både i Os og i Hordaland. Dette medførte at jeg ble valgt til fremskutte posisjoner i to forvaltningsinstanser. Jeg har arbeidstider utover ni til fire og tilbakemeldingene jeg har fått er ikke negative. Det er dessuten svært få ganger det ikke lar seg kombinere med flere verv. Det har hendt én gang som jeg kan huske at to møter kolliderte, forteller Søviknes til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå