Gå til sidens hovedinnhold

- Regelbrudd å kreve diettpenger

- Det er feil å føre opp godtgjørelse hvis man spiser og bor gratis på tjenestereiser, sier Moderniseringsdepartementet, som har ansvaret for reisereglene i Staten.

Tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold fikk trolig utbetalt 9.000 kroner for mye i diett under et omstridt Karibia-cruise, melder P4 Nyhetene.

Ekspedisjonssjef Finn Melbø i Moderniseringsdepartementet sier på generelt grunnlag at man ikke har anledning til å føre opp tillegg for overnatting eller kost på reiseregningen sin så lenge man ikke har utgifter til det.

Statsråden førte full diett på reiseregningen i de fire dagene hun var om bord i Statsraad Lehmkuhl høsten 2002.selv om hun var gjest om bord på Statsraad Lehmkuhl, uten utgifter til kost og losji.

Ekspedisjonssjef Elisabeth Bødtker Larsen i Forsvarsdepartementet sier de godkjente utbetalingen fordi de mener Devold bare spiste enkel møtemat .

Melbø har imidlertid en helt annen tolkning av begrepet enkel møtemat , og sier det eksempelvis er en vaffel til tekoppen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken