Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil granske strippeklubbene

- Vi stiller spørsmål ved hva slags kontrakter de har og i hvilken grad de er der frivillig, sier statssekretær om stripperne.

Tirsdag lanserer regjeringen en handlingsplan for likestilling. Et av temaene som tas opp er forholdene i strippebransjen, skriver Klassekampen.

- Mange mener at strippeklubbene fungerer som formidlere av prostitusjon, og det har også kommet påstander om at det foregår vold eller tvang på disse stedene, sier statssekretær Kirsti Bergstø i Barne, likestillings- og inkluderingsdepartementet til avisa.

Hun sier regjeringen ønsker å se nærmere på arbeidsmiljøet på landets strippeklubber, der kvinner som kaster klærne er den viktigste attraksjonen. Graden av seksuell trakassering er et spørsmål regjeringen ønsker å få belyst.

- Det er også mange utenlandske kvinner som hentes inn for å jobbe der, og vi stiller spørsmål ved hva slags kontrakter de har, og i hvilken grad de er der frivillig, sier Bergstø ifølge Klassekampen.

Flere har krevd forbud mot strippeklubber, blant dem kvinnegruppa Ottar. Tidligere i år tok Ottar initiativ til en underskriftskampanje for å gjøre Oslo til en strippefri by, men bystyret avviste forslaget.

Ottar trakk blant annet fram Island, som innførte forbud mot strippeklubber i 2010. Det skjedde etter at myndighetene fant ut at mye av prositusjonstrafikken foregikk på disse klubbene.

- Gjelder på alle samfunnsområder

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken presenterte tirsdag «Likestilling 2014» - regjeringens handlingsplan for likestilling mellom kjønnene. Handlingsplanen er et sentralt ledd i regjeringens arbeid med å sikre reell likestilling mellom kjønnene, heter det fra departementet. Det er første gang på tjue år at regjeringen legger frem en handlingsplan for likestilling som gjelder på alle samfunnsområder.

Les hele handlingsplanen her:Likestilling 2014 (PDF-dokument)

(Kilde: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet)

Kommentarer til denne saken