Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil vrake Odfjell

Statsråd Odd Roger Enoksen (Sp) ønsker at Statoils valgkomité foretar en ny vurdering av Johan Fredrik Odfjells kandidatur.

Ifølge VG skal LOs leder Gerd-Liv Valla ha grepet inn mandag og sagt klart fra til statsminister Jens Stoltenberg om at han bør finne en annen kandidat.

Se videoklipp gratis her

Tidligere olje- og energiminister Marit Arnstad (Sp) peker seg nå ut som den åpenbare erstatteren, fremholdes det, ifølge avisen.

Etter møtet i det såkalte kontaktutvalget mellom LO og Ap skal LO ha oppfattet Stoltenberg som villig til å bevege seg i den ytterst betente saken.

På spørsmål om reaksjonene og støyen rundt utnevnelsen av Johan Fredrik Odfjell som ny styreleder i Statoil kan føre til en ny vurdering fra valgkomiteen, svarer Enoksen følgende:

- Det skal man ikke utelukke, for også valgkomiteen har et selvstendig ansvar for å gjøre sine løpende vurderinger, og det tar jeg for gitt at de gjør, sier Enoksen til VG.

Også lederen av Statoils valgkomité, Anne Kathrine Slungård, åpner for at valgkomiteen må foreta en ny vurdering.

Valgkomitéen i Statoil valgte å gå rett på omstridte Johan Fr. Odfjell da de skulle ha ny styreleder. En åpenbar kvinnelig kandidat, som tidligere olje- og energiminister Marit Arnstad, ble ikke kontaktet. Valgkomiteens innstilling har medført stor politisk oppstandelse.

LO-leder Gerd-Liv Valla ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2 Nettavisen.

- Hun har ingen kommentar til den saken nå, sier informasjonssjef i LO, Jenny Ann Hammerø.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken