Gå til sidens hovedinnhold

Regn med Burkina Faso

Med seier over Etiopia ligger veien åpen i Afrikamesterskapet.

Sportspills meny fredag
V65 Biri: En million ekstra i sekserpotten
V4 Kalmar: Total nordisk forbrødring
Tippetips: Hva nå, Aston Villa?
V75 Forus: Spilte for 48 kr - vant 42 millioner
Fotball: Siste nytt fra overgangsmarkedet
Premier League: Skader og karantener

Langoddsen innleder med skidueller fra NM. Ut over kvelden finner vi fotball fra Afrikamesterskapet og franske ligaer, samt noe engelsk, tysk, nederlandsk, belgisk og spansk fotball. Herrens håndball-VM går mot slutten, semifinalene spilles i kveld. Dessuten finner vi ishockey fra Elitserien.

I dag starter Eurojackpot!

Dagens langskudd
30. Cheltenham - Rochdale B 3,00

League Two. Rochdale stiller med ny manager i kveld, Keith Hill er tilbake i byen etter en periode hos Barnsley. Hill kjenner Rochdale godt, han ledet laget fra 2006 til 2011 og klubben oppnådde sine beste plasseringer noen sinne under Hill. Nå er Rochdale i en liten krise etter 2-0-8 på sine ti siste, og de møter et av de bedre hjemmelagene i divisjonen. Cheltenham har dog ikke sprudlet i år, de har heller ikke vunnet noen av sine fire spilte. Hill kjenner Rochdale så godt at han muligens kan snu den svake trenden allerede i kveld. Vi synes 3,00 på borteseier er et spennende langskudd under de spesielle omstendighetene.

Dagens avslag
11. HV71 - AIK H 1,40

Noen husker sikkert hvordan HV71 slet med AIK i sluttspillet i 2011. Fire ganger var HV71 favoritter, fire ganger røk de, og snipp snapp snute. I dag er HV71 i fin form og dette er en seriekamp. AIK sliter med å kvalifisere seg til sluttspillet, de er nummer ni og hele 15 poeng unna den viktige 8. plassen. Men de trenger poeng for å slippe nedrykkskvaliken, og de ser ut til å lykkes. De har ikke tapt noen av sine fire siste etter tre perioder og har slått Färjestad og Växjö på de to siste reisene. HV71 er best, men det skal så lite til før en ishockeymatch blir jevn at 1,40 på hjemmeseier er lett å stå over.

Dagens spill
Vi prøver oss på Afrikamesterskapet igjen, etter suksess med Sør-Afrika forleden. Burkina Faso ser sterke ut, og vi kombinerer med en kamp fra Nederlandsk Æresdivisjon.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

8. Burkina Faso - Etiopia
Afrikamesterskapet gruppe C. Vi gikk mot Burkina Faso i åpningskampen mot Nigeria, men de klarte å utligne til 1-1 i det 94. minutt. Dermed har de fortsatt gode sjanser i gruppen, med poeng mot favoritten og kamp mot gruppens antatt svakeste lag i kveld. Som vi sa om Burkina Faso sist: Laget er besatt med klassespillere på en del plasser, men helheten skal være et par hakk under de beste. Nå møter de imidlertid ikke en av de beste, og laget skal dessuten være styrket siden åpningskampen.

Alain Traore fra Lorient er regnet som en av lagets viktigste offensive brikker. Han var usikker før oppgjøret mot Nigeria, men kom innpå de siste 25 minuttene og scoret det viktige 1-1-målet på overtid. Her spiller han antagelig fra start, til fordel for Augsburg-spissen Bance, som startet sist. Midtbanedirigent Kabore (Montpellier) var suspendert for gule kort mot Nigeria, her er han tilbake. Rennes-spilleren Pitroipa (m), kanskje lagets aller viktigste, var god sist og er selvskreven fra start. Det ser ut som trener Paul Put kan stille sterke nå enn i åpningskampen.

Etiopia er det lite å si om annet enn at de er regnet blant turneringens aller svakeste, men det hindret dem ikke i å overraske med 1-1 i åpningskampen mot Zambia. Her brant de dessuten en straffe, så her kunne de tatt full pott med maks uttelling. Etiopia spilte fryktløst og scoret i undertall, men blir likevel ikke så mye sterkere i vår bok av dette, det var Zambia som skuffet, eller rettere sagt så forventer mange for mye av dem etter at de overraskende ble mestere sist. De er ikke så voldsomt gode på en normal dag.

Førstevalget i mål, Jemal Tassew, gjorde en horribel takling som bakerste mann mot Zambia, forbløffende langt unna eget mål, og fikk det røde kortet mens han ble fraktet ut på båre. Han får vi garantert ikke se her.

Glimrende mulighet for Burkina Faso dette, som med seier her og vaklende Zambia som motstander i den siste, skal ha gode sjanser til å gjøre det godt i turneringen. Dette er kampen som må vinnes, og vi tror ikke Etiopia klarer å kjempe seg til poeng her. De møter en bedre motstander enn sist. Hjemmeseier til 1,70 brukes i en dobbel.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

14. VVV Venlo - AZ Alkmaar
Nederlandsk Æresdivisjon. Det skal en del til å rykke ned fra æresdivisjonen, siden bare ett lag går direkte ned, men Venlo er en kandidat til å ende sist. Med 2-2-6 på eget gress er de nest svakeste hjemmelag, og de har bare den faste passasjeren i nedrykksheisen, Willem II, bak seg per i dag. Sesongens to viktigste kamper er nylig tapt, 2-4 for Roda og 0-1 for Breda, lagene på plassene over. Venlo har også hatt sine gode dager, blant annet slo de som store outsidere dagens motstander 2-1 i det omvendte oppgjøret.

Klubben forteller på sin nettside om en bortimot skadefri tropp, dog sliter Barry Maguire (m/f) med en liten skade og Jules Reimerink (m/a) er på vei tilbake, men mangler kamptrening grunnet avlyste reservelagskamper. Grunnet værforholdene i Nederland har laget trent på kunstgress denne uken, men det er håp om at kveldens kamp kan spilles som planlagt.

Vi er vant til å se AZ kjempe i toppen. Denne sesongen er de bare middels, kanskje ikke det en gang, og ligger på nedre halvdel, langt unna plasser som gir spill i Europa. De feilet forøvrig i Europa League denne gangen, de røk ut mot Anji i play-off. Sist helgs 4-1-hjemmeseier mot ligaens beste bortelag Vitesse gir imidlertid håp, Jozy Altidore scoret hat-trick og man må bygge videre på dette i kveld. Seier 2-1 mot Zwolle på forrige reise, men bare 2-3-4 borte totalt.

Lagets kaptein Nick Viergever (f) fikk sitt femte gule sist og er suspendert her. Han erstattes av unge Giliano Wijnaldum, sier trener Gertjan Verbeek på klubbens nettside. Thomas Lam (f) kunne tatt denne plassen, men han er hjemme i Finland av familiære årsaker. Ridgeciano Haps (m) går inn i troppen. Fernando Lewis (a) er tilbake etter en langvarig kneskade, mens Maarten Martens (m) har noe lenger igjen. Willie Overtoom (m) er nylig signert fra Heracles, men spiller neppe i kveld.

Vi holder fortsatt AZ for et bedre lag enn Venlo, selv om det ikke skiller så mye på tabellen. Venlo har ikke vært gode i det siste, mens alt stemte for AZ sist. Nå hevner de det pinlige tapet i det omvendte oppgjøret. Oddsen på 1,70 er grei og gir oss en dobbel til 2,89. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

8. Burkina Faso - Etiopia 1,70 3,05 3,80
14. VVV Venlo - AZ Alkmaar 3,50 3,20 1,70

Total odds 2,89

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Kommentarer til denne saken