Regn og tordenvær i Moss førte til at tv-signalene ble slått ut onsdag formiddag, midt under OL-sendingene.

- Signalene var nede i 45 minutter etter at et lyn slo ned like ved rådhuset i Moss. Det er sånn som kan skje i sånt uvær som det her, sier direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby i Get.

Dermed er faren tilstede for at lynet kan være en hindring for OL-sendingene resten av uken også. Gråværet gir seg nemlig ikke med det første.

Regn over hele landet
- Nå regner det stort sett over hele landet. Været ut uken blir heller ikke noe å skryte av. Den lavtrykksaktiviteten som vi har hatt den siste tiden, vil fortsette, sier Storm-meteorolog Martin Grønnevet til Nettavisen.

MOBIL: Følg været på WAP

Supersøk: Sjekk været der du bor

Været blir med andre ord svært varierende, og det blir mye gråvær flere steder i landet. Spesielt utover dagen onsdag og på torsdag er det fare for torden, mens det blir moderat fare for torden dagene etter.

Skiftende
- Værtypen vi har nå skifter mye fra dag til dag. Det er derfor vanskelig å gi et enkelt bilde av været i hele Norge. Men i grove trekk vil det torsdag fortsette å regne fra Stavanger og nordover, mens det blir opphold sør på Østlandet på Sørlandet. Mot helgen blir det en bedring i Nord- og Midt-Norge, fortsatt regn i sør og øst, sier han

I helgen kan det dermed bli en del sol og fint vær i Nord- og Midt-Norge. På Vestlandet blir det også brukbart med sol, men muligens noe regnbyger i indre strøk.

Usikkert
- På Østlandet tror vi på regnbyger på lørdag, men det blir nok ikke fult så vått som i dag. Søndag trolig lengre perioder med oppholdsvær, sier meteorologen.

Været blir ikke stort bedre ved skolestart neste uke.

- Den generelle trenden neste uke er at det ustabile været fortsetter. Det blir fortsatt lavtrykksbasert, skiftende værtype. Det betyr at det blir fortsatt mange dager med regn og en og annen tørr dag innimellom, sier han.

Rundt 15 grader
Temperaturen vil holde seg på rundt 15 grader over hele landet.

- Temperaturmessig vil det holde seg som normalt, altså rundt 15 grader. I helgen kan det komme opp i 20 grader, avhengig om det blir regn eller ikke, sier han.