Gå til sidens hovedinnhold

Regner Bruce bort?

Bruce Springsteen-fans tittet med gru ut på plaskregnet mandag morgen. Sjekk været der du bor.

Mange av de 40.000 som skal på konsert med Bruce Springsteen på Valle Hovin i Oslo mandag kveld ble nok litt bekymret da de tittet ut av vinduet mandag morgen. Regnet hadde høljet ned hele natten og hovedstaden begynte å ligne Venezia.

- Det ser ut som det kan komme litt regn utover dagen, men det vil nok lette til kvelden. Det kan nok komme en byge i kveld også, men fra ettermiddagen og utover kvelden så blir det mest sannsynlig oppholdsvær. Det er meldt spredt nedbør på Østlandet, så det kan jo komme en byge, sier meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Selv om regnet kanskje ikke blir så ille, anbefaler vi likevel vanntette sko. Valle Hovins betongunderlag samler gjerne store vanndammer ...

Fra søndag morgen til mandag morgen var det Asker som fikk mest nedbør i hele landet etter intenst regnvær. Der kom det hele 67,5 millimeter nedbør. Blindern i Oslo fikk 56 millimeter nedbør i samme periode.

MOBIL: Følg været på WAP

Supersøk:Sjekk været der du bor

- Er det noen hetebølge i sikte?

- Nei, det kan vi ikke si. Vi har vind fra nord-nordøst, og da blir det ikke så varmt som det har vært i det siste, sier Tveita.

Overskyet og ustabilt i Sør-Norge
Uka starter med gråvær og regn i Sør-Norge.

- Det ser ut som at det blir bedre allerede fra tirsdag. Tirsdag blir det hovedsakelig sør for Oslo, sør på Sørlandet og sør på Vestlandet som får litt nedbør, ellers ser det ut til å bli ganske bra i hele landet, sier meteorologen.

Allergisk? Sjekk pollenvarselet her.

Tirsdag får Vestlandet skyet vær og det blir muligheter for litt regn i Sør-Rogaland. Ellers blir det lett- til halvskyet oppholdsvær. Vinden vil blåse bris mellom nordøst og øst, men det blir opp i liten til stiv kuling utsatte steder sør for Sognefjorden og ved Stad. Temperaturen blir uendret eller litt stigende.

Sørlandet får skyet vær og litt regn tirsdag, men det blir lettere vær til kvelden. Vinden vil blåse bris mellom nordøst og øst, men i Vest-Agder og på kysten blir det opp mot liten til stiv kuling. Det blir uendret eller litt stigende temperatur.

Tirsdag blir det skyet og litt regn omtrent sør for Oslo. Ellers blir det stor sett oppholdsvær på Østlandet, og lettere skydekke fra om ettermiddagen. Vinden vil blåse bris mellom nordøst og øst, men det blir opp i liten kuling i ytre Oslofjord. Det blir uendret eller litt stigende temperatur.

Oslo får skyet oppholdsvær tirsdag, men det blir muligheter for litt regn. Det blir rolige vindforhold. Temperaturen vil ligge rundt 14 grader midt på dagen.

Ifjelltraktene i Sør-Norge blir det skyet og litt regn sør for Filefjell tirsdag, men ellers blir det oppholdsvær. Det blir lettere skydekke fra om ettermiddagen. Vinden vil blåse bris mellom nordøst og øst, men det blir opp i liten til stiv kuling i utsatte strøk sør for Hardangervidda og stiv kuling lengst sør. Temperaturen holder seg uendret.

- Fra tirsdag kveld og i løpet av onsdag blir det oppholdsvær i hele Sør-Norge. Torsdag ser også bra ut, men i løpet av fredag kommer det inn et nytt system med mer nedbør, sier Tveita.

I Sør-Norge ser det ikke ut til å bli det helt store helgeværet.

- Fredag og lørdag kommer det inn litt nedbør, men det blir litt lettere igjen på søndag, sier meteorologen.

Sommerlig vær
I Midt-Norge og nordover ser det bra ut denne uka.

- Fra Stad og nordover ser det ut til å bli bra i hele perioden. Helt fram til og med fredag og lørdag, da kan det komme nedbør fra øst, sier Tveita.

Longyearbyen får skyet eller halvskyet oppholdsvær tirsdag. Vinden vil blåse bris omkring nord og det blir uendret temperatur.

Blir du fort solbrent? Sjekk UV-varselet her

Finnmark får skyet oppholdsvær tirsdag, men på Vidda og i indre strøk blir det halvskyet oppholdsvær. Vinden vil blåse bris fra omkring nord, men det blir frisk bris i Varanger. Det blir uendret eller litt stigende temperatur.

Troms får lett- til halvskyet oppholdsvær tirsdag. Vinden vil blåse bris omkring nord. Temperaturen blir uendret eller litt synkende.

Nordland får lettskyet oppholdsvær tirsdag. Det blir utrygt for tåke til kvelden. Vinden vil blåse nordlig bris, men det blir frisk bris på kysten. Temperaturen holder seg omtrent uendret.

Midt-Norge får lettskyet pent vær tirsdag. Vinden vil blåse bris mellom nordøst og øst, men midt på dagen blir det opp i liten kuling på kysten sør for Trondheimsfjorden. Temperaturen holder seg omtrent uendret.

- Når kommer det stabile sommerværet?

- For Nord-Norge, så kan man jo si at det blir det denne uka her, sier meteorologen.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken