Gå til sidens hovedinnhold

Regnet kommer snikende i kveld

Nå er været og skiføret bra. Til kvelden kommer regnet - som kan bli underkjølt.

(iOslo.no ) Overbelastning på søndag formiddag gjorde at det var umulig å komme inn på Skiforeningens hjemmesider. Da det endelig var mulig å se på føremeldingen, viste den at det var prima forhold. Men godværet varer ikke altfor lenge, skal vi tro meteorologene.

Starter som snø
- Den sørlige vinden vil dominere, og utover ettermiddagen får vi derfor nedbør. Det starter som snø, men vil gå over til regn i lavlandet, sier meteorolog ved Storm Weather Center Camilla Øvrebekk til iOslo.no.

Hun forteller at det vil komme tåke, og at vinden vil øke på. Det vil blåse opp til liten kuling ute ved kysten. Temperaturen vil stige noe med vinden fra sør.

- Det vil veksle mellom sludd, regn og snø hele uka frem til fredag. Det vil bli en grå uke med mye regn, men du må bare et par hundre meter opp før nedbøren begynner å ligne på snø, sier Øvrebekk.

Temperaturstigning
Hun forteller at temperaturen i Oslo, som søndag har ligget på rundt minus fire grader, vil stige til over null.

Øvrebekk kan heller ikke utelukke at det kan bli fare for underkjølt regn og glatte veier på Østlandet søndag kveld.

- Man kan ikke se bort i fra at det blir underkjølt regn i kveld, men utover uka vil det bli såpass mildt at det sannsynligvis ikke blir den store faren, sier hun.

Ideelle forhold
Skiforeningen melder om temperaturer fra tre til ti kalde grader i morgentimene søndag, og ideelle forhold i marka. Flere steder nord i Nordmarka kom det opp mot 30 centimeter nysnø, mens det kom tre til ti centimeter nysnø i lavereliggende områder.

- Det er helt fantastiske forhold. Alle løypene er kjørt opp, og det er masse snø, sier Øyvind Amundsen i Skiforeningen til iOslo.no.

Han forteller at det er en helt vanvittig pågang på deres nettsider.

- Det er skifeber nå. Nettsiden ble overbelastet forrige helg, og da har vel det samme skjedd igjen, selv om vi har utvidet kapasiteten. Jeg har selv vært ute på ski i dag, og parkeringsplassene var fulle klokken ti, forteller Amundsen.

Han er likevel ikke redd for at mildværet skal ødelegge for mye av det flotte skiføret. Fordi den nederste snøen nå har vært gjennom flere smelte- og fryseprossesser ligger den omtrent som en issåle mot bakken, og den tåler en del mildvær.

- Ut i fra det meteorologene sier holder det seg nok fint i marka denne uka også, sier Amundsen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?