Gå til sidens hovedinnhold

Regnet senker båter

Redningsselskapet har i disse dager hendene fulle med å hjelpe fortvilte båteiere.

I helgen måtte flere båteiere få hjelp av Redningsselskapet til å heve båter som har havnet under vann etter det kraftige regnværet. Båtene er blitt oversvømt og gått under mens eierne har stolt på at båtene klarer seg uten tilsyn.

SE FLERE BILDER NEDERST I SAKEN!

Redningsselskapet ber nå båteiere sjekke båtene sine for vann etter det kraftige regnet.

- Det skal nemlig lite til før en båt blir fylt med vann, selv om den er såkalt selvlensende, sier informasjonsmedarbeider Johan J. Petersen i Redningsselskapet.

Selvlensende båter har et hull i skroget som skal tømme båten for vann, men det hender at selvlensingen ikke fungerer, og da kan vannet renne inn i stedet for ut.

Gikk ned i helgen
- Veldig mange moderne båter er selvlensende, og det lener folk seg på, sier Petersen til Nettavisen. Han var selv med på å berge en båt i helgen (se bildet under).

Gunnar Erik Gervin måtte natt til søndag få hjelp av Redningsselskapet for å få opp båten på bildet etter at den gikk til bunns. Han hadde ikke tenkt på at det kraftige regnværet kunne få så store konsekvenser.

- Jeg ble jo sjokkert da jeg kom og så at båten hadde gått ned. Det stemmer nok at det er regnværet som har senket båten. Jeg hadde ikke tenkt på at regnvær kunne senke båten, sier han til Nettavisen.

- Falsk trygghet
- Dette er en typisk situasjon hvert eneste år, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i If. 90 000 fritidsbåter er forsikret hos If, og selskapet opplever hvert år at fritidsbåter går under på grunn av manglende tilsyn. Frostad mener at selvlensende båter kan gi en falsk trygghet.

- Båteiere glemmer å etterse selvlensende båter. Mange tror at de ikke trenger tilsyn med slike båter og det er totalt feil. En selvlensende båt er ikke selvtømmende, sier Frostad til Nettavisen.

Dersom det ikke har vært godt nok tilsyn med båten før den går under risikerer båteieren at erstatningsbeløpet fra forsikringsselskapet blir avkortet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler