Gå til sidens hovedinnhold

- Rehhagel bygget meg opp

Uwe Rösler avslører at Otto Rehhagel ikke bare er en slu taktiker.

Otto Rehhagel og Uwe Rösler kjenner hverandre godt, men for Viking-treneren er det ingen tvil om hvem som er den store sjefen av de to.

Se Norge-Hellas på TV 2 Sumo direkte fra kl. 19.00 eller følg kampen i Nettavisens LIVE-system!

- Ingen andre jeg kjenner kunne vunnet EM med Hellas i 2004. Ingen andre har heller klart å vinne Bundesliga etter å ha rykket opp sesongen i forveien, skryter Viking-treneren, og mener landsmannen er unik.

Åtte mesterskap
Ser man på hva den 69 år gamle Hellas-treneren har oppnådd i sin trenertid, så er det vanskelig å motsi Rösler. Hør bare:

  • Tre ganger tysk seriemester – 1988, 1993, 1998
  • Tre ganger tysk cupmester – 1980, 1991, 1994
  • Cupvinnercupmester – 1992
  • Europamester – 2004

At han er en slu taktiker, er det liten tvil om. Til tross for at de ofte prater sammen på telefon, begynner Rösler bare å humre når han blir spurt om Rehhagel har spurt om råd før Norge-Hellas-kampen.

- Vi prater regelmessig på telefon. Likevel: Det er ikke noe jeg kan fortelle ham som han ikke allerede vet om Norge. Jeg er ikke engang på landslagstreningene til Norge, mens Otto vil ha gått igjennom alle videoene, og vet allerede alt han trenger å vite om Norge.

- Han har mye erfaring, både som spiller og trener. Otto er taktisk veldig dyktig, og finner alltid ting han kan overraske motstanderen med, sier Rösler til Nettavisen.

- Rehhagel bygde meg opp
Men skal man tro Viking-treneren rett, er det på den menneskelige siden at Rehhagel har sin styrke. Det fikk han selv merke da han i 2003 fikk konstatert kreft, og var langt nede.

- Otto ringte meg ofte på sykehuset da jeg hang over gjerdet. Han var med på å bygge meg opp igjen. Siden den gang har vi hatt god kontakt, og jeg regner han som en god venn, forteller Rösler.

Vennskapet begynte helt tilbake i 1998. Da ble Rösler hentet tilbake til Bundesliga etter fire og en halv sesong og heltestatus i Manchester City.

- Han hadde prøvd å hente meg to ganger tidligere, og så fikk han meg til Kaiserslautern den sommeren. Vi fikk bare én sesong sammen, men det endte i seriemesterskap, knegger Rösler.

Unike formel
Nettopp hans evne til å ta vare på spillere mener Viking-treneren er Rehhagels unike formel for å få frem det beste i sine spillere.

- Han er veldig dyktig med spillerne enkeltvis, og ikke bare de som er i førsteelleveren. Han bruker like mye tid på nummer en og nummer 25, skryter Rösler.

Om han har brukt nok tid på de greske spillerne, får du vite onsdag klokken 19.00.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?