GRÜNERLØKKA (TV 2 Nettavisen): - Meldingen kom inn til politiet onsdag morgen. Kulehullene ble oppdaget av ansatte som kom på jobb, sier vaktsjef Kjell Pedersen ved krimvakta i Oslo.

Skuddene mot restauranten Rehmans på Grünerløkka ble avfyrt ved 04-tiden, og krimteknikere har i morgentimene og i formiddag sikret spor på stedet.

- Åpenlyst at det henger sammen
Bakgrunnen for skytingen, kan ha vært Shabana Rehmans rumpe-stunt i Haugesund nylig. Først kysset hun Valgerd Svarstad Haugland, deretter dro hun ned buksa og viste baken.

- Jeg tror det er ganske åpenlyst at det henger sammen med stuntet. Det virker i alle fall slik, i og med at det kommer like etter dette stuntet. Det virker åpenbart at det er en sammenheng, sier boren, Shakil Rehman, til Dagbladet.no.

Utenfor restauranten ligger det strødd med tomhylser fra en 9 mm pistol. Da TV 2 Nettavisen var på stedet, hadde ikke politiet sikret seg alle disse. Først da politiet ble gjort oppmerksomme på hylsene av media, ble de sikret.

TV 2 Nettavisen så minst 18 tomhylser ligge strødd fra Grünerløkkas hovedgate, Thorvald Meyers gate, og videre bortover Seilduksgata.

Operativ uteleder, Dag Henning Østby, sier at de ikke er kjent med noen trusler mot Shabana Rehman og hennes familie.

Det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å få en kommentar fra Shabana Rehman, komikeren som vekker oppsikt med sine mulla-løft og rompe-visninger. Hun befinner seg i Molde i forbinelse med Bjørnson-festivalen.

- Helvete brøt løs
- Med en gang jeg hørte skuddene, tenkte jeg: «Nå flytter vi fra Oslo». Jeg ble livredd og holdt hodet lavt. Jeg turte ikke se ut av vinduet i frykt for at vi også kunne bli beskutt, sier vitnet Marianne Jørgensen til TV 2 Nettavisen.

Hun bor i bor i 3.etg like over der skuddene ble avfyrt. Hun har soveromsvindu ut mot Seilduksgata, der minst 10 prosjektiler smalt inn i restauranten.

Hun lå og halvsov med samboeren Erlend Sæverud da de hørte fire eller fem skudd med cirka ett sekunds mellomrom.

- Deretter brøt helvete løs og det ble åpnet automatild. Mer enn ti skudd ble avfyrt i rask rekkefølge. Det smalt kraftig, nesten som på nyttårsaften, sier Marianne Jørgensen til TV 2 Nettavisen.

- Etter skuddene ble det dørgende stille, før vi et halvt minutt etterpå hørte en bil ruse opp, før den forsvant i høy hastighet nedover Markveien, sier Jørgensen.

Hun hadde ikke sett stedet der skuddene falt før TV 2 Nettavisen tok henne med ned dit.

- Herregud, er det mulig! Det har jo bare skjedd noen meter fra soverommet vårt. Jeg tror avgjørelsen er tatt, vi flytter på landet!, sier Jørgensen.

Ifølge en kilde som har vært inne i restauranten, er det snakk om minimale skader.

- De doble vindusglassene har tatt av for prosjektilene. De eneste skadene på restauranten er at det har sprutet glass over alt fra de knuste vinduene.

- Vil anmelde
Søsteren til Shabana Rehman, Farhana Rehman sier til Dagbladet.no at det er gjort hærverk mot restauranten og at hun vil anmelde forholdet i dag.

Hun vil ikke kommentere om hun tror skytingen kan settes i sammenheng med Shabana Rehman opptreden i Haugesund.