Gå til sidens hovedinnhold

Reiten advarer mot jojo-regjering

Hydro-sjef Eivind Reiten er svært bekymret for oljepolitikken dersom en rød-grønn regjering skulle overta regjeringskontorene.

Den tidligere energiministeren frykter at et regjeringsskifte vil føre til en jojo-politikk på norsk sokkel.

Reiten følger valgkampen fra sidelinjen, og som Hydro-sjef er han bekymret for nye takter i oljepolitikken etter et mulig regjeringssskifte.

- Det vi trenger minst av alt nå, er at aktiviteten skal slås litt av igjen. Det er ikke lenge siden vi fikk bekymringssignaler om at aktiviteten var for lav. En slik «av-og-på-politikk» virker ikke, sier Reiten til TV 2 Nyhetene.

- Ikke optimale signaler
For oljepolitikken er blant de store områdene som skiller de rød-grønne partiene. Her er de dypt uenige om både mål og midler. En av SVs kampsaker er å kutte i statens investeringer på sokkelen.

- Ja, hvis dette skulle bli en ny regjerings politikk, så er jeg veldig bekymret, for nå er optimismen tilbake på norsk sokkel, sier Reiten.

Han mener at signalene SV har gitt «ikke er optimale» når det gjelder å beholde optimismen for olje- industrien.

Mot sitt eget parti
Reiten har selv lang politisk karriere fra Senterpartiet, og var olje- og energiminister på slutten av 80-tallet. Dette er første gang han har latt seg intervjue om politikken til en mulig rød-grønn regjering.

Videre olje- og gassleting i Barentshavet blir det aller største stridstemaet. SV og Senterpartiet er imot, Arbeiderpartiet er for.

- Nå har vi i Hydro en jobb å gjøre for å kartlegge nye muligheter i Barentshavet. Den nåværende regjeringen er vi fornøyd med, den har gitt oss mulighetene, sier Reiten, og går dermed mot sine egne partifeller i Senterpartiet.

- Kommer du til å stemme Senterpartiet i høst?

- Det er et annet spørsmål som jeg ikke tror jeg vil svare deg på, sier Reiten lurt.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken