Gå til sidens hovedinnhold

- Reiten ble ikke presset ut

Statsminister Jens Stoltenberg sier at regjeringen ikke presset Eivind Reiten til å trekke seg.

Statsminister Jens Stoltenberg snakket med TV 2 Nyhetskanalen om sin reaksjon på Eivind Reitens avgang som styreleder i fusjonen StatoilHydro. Han roser Reiten for å ha tatt en god avgjørelse.

Se innslaget på Sumo: Reiten går fra StatoilHydro

- Dette er et uttrykk for at Reiten er opptatt av at det er en alvorlig sak, som han er opptatt av å håndtere på en korrekt måte. Og det er en beslutning jeg respekterer, sier Stoltenberg til TV 2 Nyhetskanalen.

- Når ble du informert om dette?

- For ikke så lenge siden, bare kort tid før pressekonferansen, fordi Eivind Reiten informerte energiministeren og næringsministeren, sier Stoltenberg.

- Har det vært noe som helst påvirkning på Eivind Reiten fra regjeringen for å komme frem til denne beslutningen?

- Det har det ikke vært. Dette er hans egen beslutning. Og det er en beslutning som han tar ut fra det han mener selskapene er best tjent med, sier Stoltenberg.

Ikke utsatt for press
Olje- og energiminister Åslaug Haga garanterer at regjeringen ikke har presset Eivind Reiten til å trekke seg som styrleder.

- Det er ene og alene Eivind Reiten som har tatt denne beslutningen og han har på ingen måte blitt utsatt for press fra regjeringen, sier Åslaug Haga til TV 2 Nyhetene.

Marit Arnstad tar midlertidig over som styreleder etter Reitan, men Haga ønsker ikke å si noe om hun er en god kandidat til å fortsette i stilingen.

- Nå skal valgkomiteen jobbe, og vi som eiere skal ha respekt for den jobben som skal gjøres av valgkomiteen. Marit Arnstad trer nå inn i styrlederfunksjonen fordi hun er nestleder i styret, sier Haga.

Klok avgjørelse
KrF-leder Dagfinn Høybråten mener det var en klok avgjørelse at Eivind Reiten trakk seg som styreleder.

- Det var en nødvendig og klok beslutning av Eivind Reiten å trekke seg fra vervet som styreleder i StatoilHydro, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

- Reitens tillit var svekket etter opsjonssaken i sommer. I det siste har det i tillegg stormet rundt StatoilHydro etter at påstandene om korrupsjon i det tidligere Hydro ble fremsatt, i forbindelse med inngåelse av kontrakter i Libya, sier Høybråten.

- Frykter han ble mobbet ut
Fremskrittspartiet var også raskt ute med en respons på Reitens beslutning, og sier gjennom næringspolitisk talsmann i partiet, Øyvind Korsberg, at de frykter Reiten ble mobbet ut av styret i Norges største selskap.

- Jeg frykter at Reiten rett og slett ble mobbet ut av posisjonen som styreleder i StatoilHydro. Jeg frykter at stadige utspill i media fra rødgrønne politikere har vært med å presse Reiten til å trekke seg, sier han i en pressemelding.

192599

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai