Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal avlyser VIF-spillernes ferieplaner

- Det blir ikke mange pølser på grillen.

VÅLERANGA - SANDEFJORD 2-0:

ULLEVÅL STADION (Nettavisen): Med 30 poeng 16 kamper, tar Vålerenga ferie på medaljeplass og nå skal spillerne ta seg noen velfortjente feriedager. Men om VIF-spillerne tror de kan flippe pølser på grillen og kun slappe av de neste fem dagene, for å så møte opp på trening i dårlig form, tar de fullstendig feil. Det garanter Vålerenga-veteran Kjetil Wæhler.

-­ Vi kan nok ikke bare slappe av. Det er ikke mange dagene vi tar fri, men det blir veldig viktig å koble ut litt og lade batteriene. Men joggeskoene blir med de, det kan jeg love deg, sier Wæhler til Nettavisen etter at han og Vålerenga har slått Sandefjord 2-0 i vårsesongens siste kamp.

Han mener spillerne rett og slett ikke råd til å sleppe seg så mye som ett hakk ned før Vålerenga tar i mot Lillestrøm om drøye to uker på Ullevål.

- Det er ingen fare for at det blir for mange pølser på grillen. Vi må holde formen vedlike før LSK-matchen. Den blir ikke enkel, sier VIF-stopperen.

For 39-åringen, med åtte sesonger bak seg i Vålerenga-drakten, vet bedre enn de fleste hva som venter spillerne etter sommerferien.

- Det blir beinhardt.. Nå klarte han (Kjetil Rekdal) å drepe gleden med sommerferien med å si at det blir blodslit når vi kommer tilbake, så det er bare å ta med seg joggeskoene på hytta og holde seg i form. Vi skal være i bedre form denne høsten enn vi var i fjor, og det er bare enn vei man kommer dit. Det blir ingen kjære mor, det er helt sikkert, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Blir litt av alt
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har gitt spillerne sine fem dager ferie. Det unner ham dem.

- Det er jo ikke veldig mye, og det er jo nesten sånn at når vi står opp i morgen, så er det straks trening igjen, sier han og koster på seg et lite glis før han fortsetter;

- Men først og fremst er jeg opptatt av at gutta får koblet av og lada batteriene. Men det kommer en fin kamp mot Lillestrøm om 14 dager, og Ullevål kommer til å være meget godt besatt, og den må vi være klar til.

- Hva venter spillerne etter ferien?

- Det blir litt av alt. En del fotball så klart, men og mye fysisk. Vi skal ikke løpe i seks dager, men ja, det blir noen solide økter, lover sjefen.

- Blir det utspørring om hvor mange pølser det har blitt spist i ferien?

- Hehe, nja. Det tror jeg nok ikke. Jeg føler vi har god kontroll på det, sier hovedtreneren med et lurt smil.

Andreplass
Men trenger Vålerenga-spillerne inspirasjon for den kommende høstsesongen, er det bare å ta en kikk på tabellen.

- Det kjennes sinnssykt godt å ta ferie på en foreløpig andreplass (før kveldens kamper i Tippeligaen), og det er ekstra godt ettersom ikke alt for mange trodde på oss før sesongen. Vi har vært veldig dyktige borte, og nå må vi fokusere på å bli bedre hjemme. Da tror jeg det kan bli en veldig fin høst, sier Wæhler og trekker på smilebåndet, vel vitende om at sesongen 2015 kan bli veldig bra.

For klarer Vålerenga å vise de samme taktene til høsten på bortebane som de har gjort hjemme denne våren, kan en eventuelt medalje bli av typen gull. Det er Vålerenga-gutten Alexander Mathisen fullstendig klar over, som selv skal en tur til Italia noen dager for å koble av.

- Jeg ser veldig frem til det, det blir naturligvis veldig mye fotball ellers. Det blir sikkert en Peroni (italiensk øl) eller to, men ikke veldig mange. Det er ikke dette som er hovedferien vår, og vi har fått et strengt treningskjema vi skal holde oss til, understreker Mathisen som spilte en god kamp mot Sandefjord, lørdag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han blir ikke helt enig med selv om hvor mye han gleder seg til den første økten etter mini-ferien.

- Ja, nei.. Hm. Det blir nok neppe måling av midjen, men vi skal nok få løpt oss noen turer ja, sier Mathisen med et glis og legger til;

- Han lovte oss løping etter ferien, nå etter kampen. Men når vi vet at sluttresultatet kan bli et seriegull, er det bare motivasjon som f***. Klarer vi bare å vinne disse hjemmekampene våre nå, så tror jeg vi kan kjempe om det. Men det krever fullt fokus, vi har ikke råd til flere feilskjær hjemme.

Gleder seg
Vålerengas nye publikumshelt, Elías Már Ómarsson, sier til Nettavisen at han ikke har imot noen tunge økter etter ferien.

- Neida, det er bare gøy å jobbe hardt. Vi ser hvor bra trent de andre lagene er, og vi har ikke råd til å være dårligere trent til høsten enn nå, så jeg ser egentlig bare frem til det, sier han og røper ferieplanene sine i samme slengen;

- Jeg skal en tur til Island og være med venner der, men det blir mye jogging de neste dagene. Jeg gleder meg egentlig bare til å komme i gang igjen jeg, sier Vålerengas nye helt.

Kommentarer til denne saken