Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - Det er milevis forskjell

VIF-sjefen begynner å like det han ser av sitt eget lag.

LILLESTRØM – VÅLERENGA 0-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen):

Vålerenga tok tre viktige poeng mot Lillestrøm søndag ettermiddag.

Det har lugget for Oslo-klubben så langt denne sesongen, men nå tror VIF-spiss Torgeir Børven at seieren i rivaloppgjøret kan bli vendepunktet for blåtrøyene.

- Dette kan være med på å snu høsten. Nå finner vi flyten og får en god høstsesong, sier Børven til Nettavisen etter seieren mot Lillestrøm.

- Milevis forskjell
VIF-trener Kjetil Rekdal er langt på vei enig med sin egen elev.

- Det kan godt hende. Først og fremst er det hardt arbeid, tøffe treninger og gode prestasjoner uke etter uke som er nøkkelen, sier Rekdal.

Uansett er VIF-sjefen mer og mer fornøyd med det han får se av sine egne disipler. Rekdal mener utviklingen laget hans viser er svært tilfredsstillende.

- Vi har jobbet lenge for å komme på det nivået vi er nå, og jeg synes vi har spilt gode kamper i det siste. Nivået vårt har hevet seg. Hvis du sammenligner de første fem serierundene med det vi leverer nå, er det milevis forskjell. Det vi gjorde i andre omgang mot LSK, hadde vi ikke sjanse til å gjøre i starten av sesongen, sier Rekdal til Nettavisen.

- Hvor viktig var seieren over LSK?

- Jeg tenker mest på antall poeng. Hadde vi tapt, hadde vi stått med 14 poeng på 14 kamper. Til helga møter vi Viking på hjemmebane, og da kunne vi rundet halvveis i sesongen med et snitt som tilsier bunnstrid. Klarer vi å ta Viking, har vi 20 poeng halvveis. Da har vi litt å gå på. Ikke at jeg er bekymret for vi skal havne der nede, men vi må ha tak i poengene. Vi har mistet to seire på overtid og en uavgjort mot Hønefoss på overtid, og det blir fem poeng i minus. Det er tunge poeng, og man får dem ikke tilbake uten videre. Du må prestere, påpeker Rekdal.

- Langt igjen
Han er veldig fornøyd med at Vålerenga ikke slapp inn mål mot Lillestrøm, selv om gultrøyene skapte nærmere ti sjanser i løpet av kampen.

- Vi hadde som målsetning før sesongen at vi skulle holde nullen i ti kamper. Nå har vi klart det to ganger. Det er langt igjen, fortsetter Rekdal.

Vålerenga har denne sesongen ikke vunnet mer enn to kamper etter hverandre. André Muri håper nå at Vålerenga finner flyten og begynner å plukke trepoengere på rekke og rad.

- Jeg håper dette var et vendepunkt. Alle seire kan være et vendepunkt, men det er større sannsynlighet for det når man får en sterk opplevelse som vi hadde i dag, sier Muri til Nettavisen.

Fellah vraket igjen
En av spillerne som ikke fikk være med på fotballfesten mot Lillestrøm, er Mohamed Fellah.

Midtbanespilleren har seks måneder igjen av kontrakten, men Kjetil Rekdal avfeier at det er derfor han valgte å vrake Fellah fra troppen for andre gang på rad.

- Det har ingenting med det å gjøre. Hvis Fellah skulle vært med i troppen, måtte noen ha gått ut. Da må man begynne å se. Skal jeg ta ut Mos? Jan Gunnar? Skal jeg ta ut en midtstopper? Av seks måneder var han borte i fire. Vi må være tålmodige med ham. Kanskje han selv mener han er i stand til å spille, men vi ser at det er et stykke igjen fysisk og spillemessig. Vi har tro på at Fellah får trent godt og kommer tilbake på banen igjen, sier Rekdal.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken