VÅLERENGA – VIKING 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

Viking er fortsatt eneste lag uten tap i årets tippeligasesong. Søndag kveld spilte rogalendingene 1-1 mot Vålerenga i hovedstaden, og det bør de være godt fornøyde med.

Hjemmelaget var klart best i første omgang, og burde ha ledet med mer enn 1-0. Viking slo tilbake etter hvilen, og toppoppgjøret endte dermed med poengdeling.

Vidar Örn Kjartansson (24) fortsetter å imponere i Vålerenga-drakta. Søndag scoret han sitt åttende mål for sesongen på like mange kamper, noe som gjør ham til toppscorer i Norges øverste divisjon.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal roser sin islandske stjernespiller etter kampen.

- Han ligger an til 30 mål, sier Rekdal til Nettavisen og smiler.

- Hvor god er han?

- Det ser man jo. Han er en fantastisk avslutter. Utfordringen vår er å få involvert ham mer i spillet, sier VIF-sjefen.

Tidlig scoring
Kampen var bare 37 sekunder gammel da første mål var et faktum, og det var nettopp Kjartansson som sto for nettsuset.

Niklas Gunnarsson slo en lang pasning oppover i banen, og ballen ble stusset bakover av et Viking-hode. Det var derfor aldri snakk om offside, og i bakrom lurte målsniken Vidar Örn Kjartansson. Islendingen satte vakkert inn 1-0 med en fin avslutning langs bakken til venstre for keeper.

- Jeg har aldri scoret et raskere mål. Før har jeg scoret etter ti minutter, men aldri så tidlig som dette, sier Kjartansson til Nettavisen etter kampen.

Viking-trener Jonevret hadde så vidt rukket å finne sin plass på benken da ballen lå i nettet. Svensken omtaler målet som et slag i ansiktet.

- Det var et sjokk, og vi kom oss aldri. Vi lå i «koma» i 45 minutter. Men vi klarte å komme tilbake i kampen, og det er bra. I andre omgang gjør vi en bra bortekamp, sier svensken til Nettavisen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal fikk se sitt lag gjøre en strålende kamp før pause, men en middelmådig kamp i andre omgang. Han var sånn passe fornøyd da han møtte pressen etter kampen.

- Utligningen i andre omgang kom veldig fort, og det var irriterende. Hadde vi beholdt 1-0-ledelsen litt lenger, kunne vi kommet til større overganger og flere sjanser. Jeg er egentlig fornøyd med gutta, for de slåss for livet, sier Rekdal.

- Fem-seks mann ville bytte
VIF-sjefen avslører at mange av spillerne hans hadde problemer med å fullføre kampen.

- Flere av dem har vært syke, og det var fem-seks mann som ville bytte. Flere av dem fullførte kampen med smerter og kramper og alt mulig. Jeg har ingen grunn til å klage, de ga absolutt alt de hadde, sier Rekdal.

- Hadde dette vært i fjor, hadde vi tapt 4-1. Da hadde vi sprukket fullstendig i andre omgang. Vi er et lag i fin utvikling og fin flyt. At vi endte opp med ett poeng etter å ha tatt ledelsen og hatt sjanser til å score 2-0, er selvfølgelig irriterende. Men vi møtte et meget godt lag, fortsetter VIF-sjefen.

Han forteller at han rådførte seg med lege og fysio om hvem som måtte kaste inn håndkleet først. I andre omgang byttet han ut Rasmus Lindkvist, Ghayas Zahid og Diego Calvo.

- Usaklige
Viking-trener Kjell Jonevret er også sånn passe fornøyd etter 1-1-kampen.

- Jeg føler vi kunne ha vunnet denne kampen. Men vi var ikke helt . Første omgang er veldig svak, og vi var kjempeheldige som ikke lå under med flere mål. Men laget responderte bra, og vi var kanskje litt usaklige i pausen, sier Jonevret til Nettavisen.

- Usaklige?

- Nja, jeg synes det var litt synd, vi gjorde ingenting av det vi hadde blitt enige om før kampen. Det var unødvendig slurvete, og kampen kunne vært tapt da vi gikk til pause. Jeg er glad vi kom tilbake, og vi kunne ha scoret flere mål, sier han.

Hjemmelaget eide kampen i åpningen på Ullevaal, og det tok 20 minutter før Viking spilte seg til en kvalifisert målsjanse. Veton Berisha kom seg fri inne i boksen og forsøkte seg på en avslutning fra skrått hold, men Michael Langer reddet fint.

Berisha-måltørke
Berisha fikk tillit fra start på Ullevaal søndag, til tross for at han ikke har scoret i Tippeligaen siden oktober i fjor.

Noen minutter etter Berisha-sjansen var det igjen Vålerengas tur til å prøve seg. Nykommer Rasmus Lindkvist, som har vært strålende for Vålerenga i sesongens første del, skjøt rett i tverrliggeren med et flott forsøk fra 20 meter. Der hadde Iven Austbø flaks som ikke måtte plukke ut kampens andre scoring fra nettmaskene.

Like etter holdt Kjartansson på å sette inn sitt andre for kampen, men headingen fra tre meter ble reddet på streken. Viking klarte aldri å sette sitt preg på omgangen, og da dommer Anders Johansen sendte lagene i garderoben midtveis sto det fortsatt 1-0 til vertene.

Viking slo tilbake
I andre omgang var det Vikings tur til å score tidlig. Etter en dødball ble midtstopper Indridi Sigurdsson liggende igjen høyt i banen, og han fikk ballen fint av Berisha. På én berøring rev han seg løs fra oppasseren, og med berøring nummer to hamret han ballen inn bak Langer i VIF-buret. Dermed sto det 1-1 på Ullevaal, etter to scoringer av islendinger.

Omgangen var mer jevnspilt enn den første, og gjestene fra Rogaland hang godt med. Ni minutter før slutt kom Yann-Erik de Lanlay rundt på høyrekanten og fant Berisha med et flott innlegg. Avslutningen fra 10 meter gikk imidlertid langt utenfor, og den unge spissens måltørke fortsetter.

Dadi-bom
Innbytter Jon Dadi Bödvarsson fikk også en god mulighet mot slutten av kampen, men headingen hans på Vidar Nisjas innlegg strøk nettveggen og gikk utenfor.

Daniel Fredheim Holm fikk spille de siste 15 minuttene, og ett minutt før slutt gjorde han seg bemerket med en god mulighet. Forsøket fra skrått hold deiset imidlertid i tverrligger ut.

Flere mål ble det dermed ikke på nasjonalarenaen denne friske søndagskvelden, og lagene måtte nøye seg med ett poeng hver.

Neste kamp for både Vålerenga og Viking spilles i den høytidelige 16.mai-runden. VIF skal måle krefter borte mot Start i Kristiansand, mens Viking møter Sandnes Ulf i Stavanger.

P.S:Her finnerdu alt om søndagens fotball, både i Norge og England.

LES OGSÅ: